Mainos

Hallituksen esitys närästää PAMia: ”Ei asiakkailla ole tarvetta laajemmille aukioloajoille”

Hallituksen esitys kauppojen ja kampaamojen aukioloaikojen vapauttamisesta miellyttää Kaupan liittoa, mutta palvelualojen ammattiliitossa PAMissa se aiheuttaa närää. 

Esityksessä liikeaikalaki kumottaisiin, ja kaupat ja kampaamot saisivat jatkossa itse päättää vapaasti, koska ne ovat auki. Esitys lähetettiin tänään lausuntokierrokselle. 

Kaupan liitossa hallituksen esitys vetää suut hymyyn.

– Lupien hakeminen kuormitti hallintoa ja aiheutti sen, että kaupan alan yrittäjät olivat eri arvoisessa asemassa. Saattoi olla niin, että yhden kadun jälkeen jotkut saivat pitää ovet auki ja toiset eivät, Kaupan liiton toimitusjohtaja Juhani Pekkala kommentoi MTV:n Seitsemän uutisille.

Kaupan keskittyminen mietityttää

Palvelualojen ammattiliitossa PAMissa huolettaa erityisesti kaupan yhä voimakkaampi keskittyminen. Liitossa poikkeuslupien hakemisen ruljanssia pidetään pienenä ongelmana.

– Asiakkailla ei tunnu olevan tarvetta laajempiin aukioloaikoihin. Pienyrittäjät ovat huolissaan siitä, että isot marketit ovat vielä enemmän auki, niin kilpailuetu, mikä nyt on, häviää, liiton puheenjohtaja Ann Selin sanoo.

Kaupan liiton Juhani Pekkalan mukaan uudistus mahdollistaa pienyrittäjille mahdollisuuden olla auki silloin, kun eniten asiakkaita on saatavilla.

Yrittäjille taataan mahdollisen uudistuksen jälkeenkin mahdollisuus pitää yksi vapaapäivä viikossa. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja