Mainos

Kammottava mysteeri: Kanadan rannikolle huuhtoutunut ihmisten jalkoja jo vuosien ajan

Kanadan rannikolla Brittiläisessä Kolumbiassa ihmisiä on pohdituttanut kammottava mysteeri. Rannikolle on huuhtoutunut useita ihmisten jalkoja viimeisen yhdeksän vuoden aikana.

The Guardian kertoo, että vuodesta 2007 alkaen rannalle on huuhtoutunut 12 lenkkitossuihin puettua ihmisen jalkaa.

Provinssin kuolemansyyntutkija on saanut tunnistettua jaloista kahdeksan kappaletta. Kaksi näistä kuului yhdelle henkilölle. Muut jalat ovat kuuluneet mieshenkilöille. 

Irtonaisia jalkoja ei oltu löydetty rannikolta neljään vuoteen kunnes kuun alussa tehtiin jälleen uusi löytö. Viisi päivää myöhemmin löytyi taas uusi jalka. Tutkimusten perusteella nämä jalat kuuluivat samalle henkilölle.

Jotkut ovat jopa pilailleet kamalalla mysteerillä ja laittaneet rannalle koiran jalan luita lenkkitossuihin. Eräässä tapauksessa oli käytetty jopa kanan luita.

Irronneiden jalkojen alkuperästä on liikkunut villejä teorioita luonnonkatastrofeista sarjamurhaajien tekoihin.

Kuolinsyyntutkijan mukaan kaikissa tunnistetuissa tapauksissa henkilö on kuitenkin tehnyt itsemurhan tai kuollut onnettomuuden seurauksena rannikolla puhaltavien kovien myrskyjen takia.

Luita tutkimalla saadaan selvitettyä ovatko ne irronneet mekaanisen voiman seurauksena vai luonnollisesti.

Kuolinsyyntutkija uskoo, että löydetyt jalat ovat irronneet ruumiista hajoamisprosessin aikana. Ilmiö tapahtuu nopeammin veden alla kuin maalla.

Guardian toteaa, että ihmisillä on kuitenkin edelleen kysymyksiä. Miksi jalkoja alkoi ilmestyä vasta vuoden 2007 jälkeen? 

Vastaus tähän saattaa löytyä jaloissa olleista lenkkitossuista. Urheilukengissä on alettu käyttää yhä enemmän ilmataskuja ja kevyttä vaahtoa, jolloin ne jalkojen irrotessa kelluvat helpommin ja ajautuvat rannalle.

Kuolinsyytutkija uskoo, että vastaavia lenkkitossutapauksia tapahtuu muuallakin maailmassa, mutta niitä ei yleensä löydä kukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.