Kammottaako tiskivuori? Näin ruokailun jälkeinen siivous onnistuu helposti

Vihaatko päivällisen jälkeistä tiskivuorta? Ei hätää, seuraavilla vinkeillä siivous sujuu sutjakammin.

Herkullisen, itse tehdyn päivällisen jälkeen, viimeinen asia, mihin kenties haluat tarttua, on lavuaarista kurkistava tiskiläjä. Valitettavasti tämä on kuitenkin välttämätön paha. 

Voit tehdä tehtävästä kuitenkin helpomman muutamalla hyvällä peliliikkeellä. Noudata seuraavia vinkkejä ja homma sujuu leikiten!

1. Tyhjennä tiskikone ennen päivällistä. Tarkista, onko astianpesukoneessa puhtaita astioita ennen kuin alat laittaa ruokaa. Tyhjennä, jos on, sillä näin voit laittaa kokatessasi sotkemat astiat samantien tiskikoneeseen.

2. Minimoi käyttämäsi välineet. Tarvitsetko todella kahta mitta-astiaa mitatessasi samaan kulhoon meneviä ainesosia? Et. Jotta keventäisit tiskitaakkaasi, supista käyttämiesi keittiövälineiden, kulhojen ja mitta-astioiden määrää ruokaa laittaessasi. Kiität itseäsi kyllä myöhemmin.

3. Siivoa samalla. Tämä voi vaikuttaa ilmiselvältä, mutta se on helppo unohtaa ruoanlaiton tuoksinassa. Kun sipulit ruskistuvat tai odotat veden kiehumista, yritä tiskailla ja siivota pois muita jo käyttämiäsi kattiloita tai pannuja.

4. Pidä roskakori lähellä. Jos säilytät roskista keittiön lavuaarin alla, vedä se ulos ja avaa mahdollinen kansi. Näin tulet helpommin heittäneeksi sinne esimerkiksi vihannesten kuoret ja muut roskat, jotka muuten saattaisivat vain jäädä sotkemaan työtasojasi.

5. Tee esiliotus ajoissa. Jos tiskien joukossa on astioita, joita tarvitsee liottaa ennen astianpesukoneeseen laittamista, kasaa ne lavuaariin kuumaan saippuaveteen ennen kuin istut syömään. Ruokailun jälkeen onkin sitten helpompi puhdistaa niistä pinttyneet ruoanjämät kuin, jos ne olisivat jääneet lojumaan työtasolle.

6. Ota säilytysrasiat jo esille ruoanjämiä varten. Tee ruokailusta yli jääneiden ruokien säilömisestä helpompaa ja nopeampaa ottamalla muovirasiat esille samalla, kun otat muutkin pöydänkattaukseen tarvittavat astiat pois kaapista.

Lähde: BrightNest

Lue myös:

    Uusimmat