Kamila Valijevan käryn seuraus: Kaksi muutakin venäläistähteä verikokeeseen

MTV raportoi Pekingistä: Taitoluistelijan dopingkäryssä ratkaisu 4:20
MTV Urheilu raportoi maanantaina Pekingin olympialaisista: Taitoluistelija Kamila Valijevan dopingkäryssä ratkaisu.

Myös taitoluistelijat Anna Shtsherbakova ja Aleksandra Trusova joutuivat dopingtesteihin, kun uutinen heidän maannaisensa Kamila Valijevan dopingrikkomuksesta tuli ilmi, venäläismedia RBC Sport uutisoi. 

Lähteet Venäjän taitoluisteluliitosta ja Venäjän antidopingjärjestöstöstä vahvistivat RBC Sportille, että Kansainvälinen antidopingviranomainen ITA lähestyi Shtsherbakovaa ja Trusovaa testeillä heti, kun uutinen Valijevasta tuli julki. 

Kaksikolta otettiin sekä virtsa- että verinäytteet, jotka osoittautuivat dopingtesteissä lähteiden mukaan negatiivisiksi. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Lisäksi RBC Sport kertoo, että Valijeva, Shtsherbakova ja Trusova testattiin jokainen vähintään kolme kertaa joulukuun ja olympialaisten alun välisenä aikana. Näistä yksi – käynnissä olevan kohun aiheuttanut – Valijevan näyte osoittautui positiiviseksi. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Valijevan positiivinen dopingtestitulos viime joulukuulta tuli julki sen jälkeen, kun Venäjä oli voittanut taitoluistelun joukkuekilpailun kultaa Pekingin olympialaisissa. 

Kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS päätti kuitenkin maanantaina, että Valijeva saa jatkaa kilpailemista Pekingissä kärystä huolimatta. CAS vetosi päätöksessään Valijevan ikään. Sen mukaan kilpailemisen estäminen olisi aiheuttanut 15-vuotiaalle "korjaamatonta harmia". 

Valijeva luisteli tiistaina naisten lyhytohjelmassa, ja johtaa kilpailua (82,16 pistettä) ennen torstaista, mitalit ratkaisevaa vapaaohjelmaa. Shtsherbakova (80,20) on kilpailussa toisena ja Trusova (74,60) neljäntenä.  

Lue myös: