Mainos

Kamera välähti yli 4000 kertaa poliisin nopeusvalvontamaratonissa

Poliisin nopeusvalvontakamerat välähtivät yli 4 000 kertaa poliisin nopeusvalvontamaratonissa. Vaikka valvontaa tehtiin viime vuorokauden aikana teknisellä kalustolla enemmän kuin koskaan, kamerat ottivat viidenneksen vähemmän kuvia kuin edellisvuonna vastaavassa maratonissa, poliisi kertoo.

Tehovalvonta kesti 24 tuntia ja päättyi kuudelta tänä aamuna. Kaikki poliisin noin 120 tolppiin sijoitettavaa automaattivalvontakameraa olivat päällä, ja teillä oli poliisin normaalin valvonnan lisäksi 24 valvonta-autoa.

Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein kertoi aamukahdeksalta, että ihan kaikkia kuvia ei oltu vielä välttämättä laitettu järjestelmään, joten määrä voi hieman lisääntyä.

Aamun tarkka määrä oli reilut 4 100 kuvaa. Viime vuonna kamerat välähtivät vastaavassa maratonissa yli 5 000 kertaa, kuten aikaisemmissakin tehovalvonnoissa.

Ylinopeudet ovat vähentyneet 

Poliisin mukaan se, että kuvia tuli vähemmän kuin edellisissä valvontamaratoneissa, on linjassa tilastojen kanssa, jotka osoittavat, että ylinopeudet ovat viime vuosina vähentyneet.

– Olemme nähneet roiman laskun ylinopeuksien määrässä tammikuusta 2015 lähtien. Liikennevirrasta tulee nyt normaalissa valvonnassa puolet vähemmän välähdyksiä kuin talvella 2015, Pasterstein kertoo.

Tässä näkyvät Pastersteinin arvion mukaan esimerkiksi sakkojen korotus ja rikesakon puuttumiskynnyksen laskeminen lokakuussa 2016.

– Sitten on lisääntynyt valvonta ja iso medianäkyvyys. Kaikki vaikuttaa pieninä palasina.

Valvontaa tehtiin yhteenlaskettuna ajallisesti enemmän kuin aiemmilla kerroilla, joten ainakaan valvontaan käytetyt resurssit eivät poliisin mukaan selitä määrän laskua.

Kun syksyn 2016 tehovalvonnassa yhteenlaskettu valvontaan käytetty aika oli vajaa 1 750 tuntia, käytettiin maratoniin poliisin mukaan nyt lähes 2 750 tuntia. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.