Mainos

Kambodzha odottaa YK:n arviota punakhmerijohtajista

Kambodzhan hallitus odottaa YK:n asiantuntijoiden arviota ennen kuin se päättää entisten punakhmerijohtajien Khieu Samphanin ja Nuon Chean asettamisesta syytteeseen kansanmurhasta ja rikoksista ihmiskuntaa vastaan.

Kambodzhan hallituksen kannanmuutoksesta ilmoitettiin ulkoministeri Nor Mahmong ja Ranskan ulkominsterin Hubert Vedrinen Pariisissa eilen käymien neuvottelujen jälkeen.

Kambodzhan pääministeri Hun Sen on joutunut ankaran kansainvälisen arvostelun kohteeksi luvattuaan punakhmerijohtajille syytesuojan ennen heidän äskeistä loikkaamistaan hallituksen puolelle. Hun Seniä on arvosteltu myös siitä, että hän toivotti punakhmerijohtajat lämpimästi tervetulleiksi virka-asunnossaan näiden saavuttua pääkaupunkiin Phnom Penhiin.

Punaisten khmerien hirmuhallinnon uskotaan johtaneen lähes kahden miljoonan ihmisen kuolemaan 70-luvulla.

Ulkoministeri Nor Nahmong vakuutti ranskalaiselle virkaveljelleen, että Kambodzhan hallitus haluaa punakhmerien rikoksista vastuussa olevat oikeuteen, kertoi Ranskan hallituksen edustaja. Pääministeri Hun Sen teki tämän "kyllin selväksi" 1. tammikuuta antamassaan lausunnossa, ulkoministeri Nor Nahmong sanoi.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.