Kallen kaalitilalla odotetaan kuumeisesti kambodžalaisia kausityöläisiä: 15.6. takaraja sadon pelastumiseksi

MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila kertoo, miten maatilat saavat kausityöntekijöitä koronaviruksen aikaan – kotimaisten työntekijöiden tarve on suuri:"Tarvitsemme 10 000-15 000 suomalaista töihin" 13:22

Moni maa- ja puutarhatilan pitäjä tuskailee tänä koronakeväänä kausityöntekijäpulman kanssa.

Monille tiloille on normaalisti keväisin saapunut työvoimaa ulkomailta, mutta tänä vuonna tilanne on koronan vuoksi haastavampi.

Kausityövoimaa käytetään paljon erityisesti marja- ja vihannestiloilla. Etelä-suomalaisella kaalitilalla odotetaan jo kiivaasti Kambodžasta jokavuotisia työntekijöitä.

Kaaliviljelijä Kalle Lindström kertoo MTV Uutisille, että hänen tilallaan on tullut työntekijöitä Kambodžasta jo 1990-luvulta lähtien. Tällä hetkellä työntekijöitä on neljä ja neljäätoista odotellaan vielä saapuvaksi.

Tarkkaa tietoa tärkeiden työntekijöiden saapumisesta ei ole, mutta Lindströmin mukaan työntekijöiden pitäisi olla paikalla viimeistään 15.6., jotta sato pelastuu.

Lindströmin mukaan ohjeet ulkomailta saapuville työntekijöille on, että töitä saa tehdä, mutta etäisyys on huomioitava ja heidän on pysyteltävä pois muiden joukosta.

Lindström kertoo, että hän ottaa töihin myös suomalaisia työntekijöitä. Tiedustelut työmahdollisuuksista ovat olleet nyt myös aktiivisempia. Joka vuosi tilalle tulee 20-30 suomalaista työntekijää.

– Se on hieno asia, että nuoret tulevat ja heillä on hyvä tunne, Lindström toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat