Kalle Rovanperän mykistävä temppu löi useimmat ällikällä – näin hän itse kommentoi historiallista saavutusta

Kalle Rovanperä teki ällistyttävän suorituksen Ruotsin MM-rallin päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella.

Rovanperä latasi ylivoimaisesti nopeimman ajan, sillä kakkosajan kellottanut Hyundain Thierry Neuville jäi 3,7 sekuntia Toyotan nuoren suomalaiskuljettajan pohjista. Samalla Rovanperä nousi lopputuloksissa kolmanneksi tallikaverinsa ja kuusinkertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin edelle.

Vasta 19-vuotias Rovanperä teki historiaa, sillä hänestä tuli kaikkien aikojen nuorin palkintokorokkeelle yltänyt kuljettaja rallin MM-sarjassa.

– Hyvältähän tämä tuntuu. Power Stagella tuli kyllä hieno aika. Olosuhteet olivat tosi vaativat – oli vesisadetta, mutaa, jäätä ja kaikkea sekaisin. Onnistuimme siellä hyvin, Rovanperä myhäili MTV Urheilulle.

Rovanperä oli 0,5 sekunnin päässä Ogierista ennen päätöspätkää. Uran ensimmäinen pohja-aika takasi puuppolalaiselle palkintosijan jo toisessa MM-osakilpailussa WRC-autolla.

– Todella hyvä fiilis, kun se (palkintopallipaikka) tuli kilvanajolla. Kun summaa koko viikonloppua, ja ottaa kaikki virheet pois, niin meidän vauhti oli todella hyvää. Pitää olla tyytyväinen.

Rovanperä kuittasi Ruotsin MM-rallista komean 20 pisteen potin, kun hän sai Power Stagen voitosta viisi lisäpistettä. MM-sarjan kokonaistilanteessa Rovanperä on parhaana suomalaisena sijalla neljä.

Rovanperän debyyttikausi WRC-ohjaamossa on alkanut loistavasti. Kauden avauskisassa Monte Carlossa hän sijoittui viidenneksi.

– Helpottaa todella paljon, kun alla on kaksi hyvää tulosta. Siitä saa lisää itseluottamusta. Nyt tulostavoitteita voi olla vähemmän, kun pystyy ajamaan ilman paineita, Rovanperä tuumi.

Seuraavaksi MM-sarja siirtyy soraralleihin Atlantin toiselle puolelle. Kuukauden kuluttua kilpaillaan Meksikossa ja huhtikuussa Argentiinassa.

– En ole ajanut vielä soralla tällä autolla. Eteen tulee varmasti vaikeitakin hetkiä, mutta toivottavasti niitä tulee vähemmän. Jos tämä jatkuu samalla tavalla, niin se on hyvä, Rovanperä summasi.

Lue myös:

    Uusimmat