Kalle Rovanperän mestaruus meni Jari-Matti Latvalalla tunteisiin: "Haluaisin itkeä"

Jari-Matti Latvalaa pidettiin 10–15 vuotta sitten mahdollisesti seuraavana suomalaisena rallin maailmanmestarina. Henkilökohtaista mestaruutta ei koskaan tullut, mutta sunnuntaina Uudessa-Seelannissa Latvala pääsi Toyotan tallipäällikön roolissa seuraamaan lähietäisyydeltä, miten Kalle Rovanperästä kruunattiin rallimaailman uusi sinivalkoinen valtias.

Rovanperä ja kartanlukijansa Jonne Halttunen sinetöivät ensimmäisen mestaruutensa upealla tavalla: yleiskilpailun voitolla ja rallin päättäneen Power Stagen ykkössijalla.

Tunnelma nousi kaksikon maaliintulon jälkeen kattoon paitsi heidän autossaan myös Toyota-tallin keskuudessa.

– Tunteet ovat, miten sanoisin, sekavat. Haluaisin itkeä, mutta en voi itkeä tässä, Latvala aloitti.

– Kallen mestaruus on todella tärkeä. Ensinnäkin on uskomatonta, että hän on 22-vuotias. Hän rikkoo melkein kaikki ennätykset ja vie mestaruuden. Tämä mestaruus on todella tärkeä Suomelle. On mennyt 20 vuotta, todella pitkä aika, siitä, kun suomalainen kuljettaja on viimeksi voittanut.

Marcus Grönholmin jälkimmäisen, vuonna 2002 tulleen mestaruuden jälkeen Grönholm itse, Latvala ja Mikko Hirvonen ovat sijoittuneet MM-sarjassa peräti yhdeksän kertaa toiseksi.

– Olimme niin lähellä monta kertaa, mutta emme pystyneet voittamaan mestaruutta. Oli kaksi Sébastienia (Loeb ja Ogier) ja yksi (OttTänak. Olen niin kiitollinen, että Kalle onnistui. Uskomatonta.

– Minulla ei ole enää sanoja. Hän on superjätkä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja