Kalle Rovanperän luottomies teki rohkean lupauksen heti yhteistyön alussa: "Olen sanojeni mittainen mies"

Kalle Rovanperän luottomies Taavi Kuupponen teki rohkean lupauksen heti yhteistyön alussa 1:03
Taavi Kuupponen teki yhteistyön alussa lupauksen 17-vuotiaalle Kalle Rovanperälle – nyt hän pelkää jo joutuvansa lunastamaan sen

Kun Kalle Rovanperä kurvaa autoineen huoltoparkkiin, mekaanikkojen lisäksi auton kimpussa on yleensä myös jyväskyläläinen Taavi Kuupponen. Hänen toimenkuvansa pitää sisällään niin hierontaa kuin ruuanlaittoakin.

Kuupponen on koulutettu hieroja, joka aloitti työskentelyn rallitähden kanssa tämän ollessa vasta 17-vuotias. Lyhyestä piipahduksesta alkoi pitkäkestoinen yhteistyö, josta Kuupponen ei ole vähään aikaan pääsemässä eroon.

– Me ollaan aikoinaan sellainen sopimus tehty suullisesti ja kädellisesti, että mä valmennan Kallea niin kauan kuin Kalle ajaa, Kuupponen tiivistää MTV Urheilulle sopimuksen sisällön.

– Ja kyllä mä olen sellainen sanojeni mittainen mies, että olen tässä vierellä niin kauan kuin hän haluaa kilpailla ns. huipputasolla. Jos hän haluaa lähteä jossain vaiheessa jäähdyttelemään vaikka jokkikseen, niin sitten hän saa mennä sinne ilman minua, hän nauraa.

Videolla Taavi Kuupponen kertoo lupauksestaan, jonka hän teki yhteistyön alussa 17-vuotiaalle Kalle Rovanperälle – nyt hän pelkää jo joutuvansa lunastamaan sen.

F1-maailmassa puhuttaisiin yleensä kuntovalmentajista, joista hämmentävän suuri osa on Aki Hintsan elämäntyön avittamina suomalaisia. Ralleissa toimenkuva on jo budjettisyistä monipuolisempi, mutta Kuupposen kaltaisia ammattilaisia ei kovin paljon kisaviikonloppuina työskentele.

– Ei meitä hirveän montaa ole. Jos miettii ihan pelkästään sitäkin, mitä minä teen Toyotalla, niin olen aika lailla ainoa, joka huolehtii tästä kaikesta; autoista, ruokahommasta ja kaikesta. Se on minun vastuullani, mutta sitten meillä on toinenkin hieroja ja fysio, joka auttaa minua paljon, Kuupponen sanoo.

Rovanperä ikäistään vanhempi

Vaikka Kuupponen liittyi Toyotalle Rovanperän takia, hän tekee töitä tallille. Hän hakee kuskit lentokentältä, ruokkii nämä nuotituspätkillä ja siirtymien kokoamispaikoilla ja katsoo varusteet kuntoon.

– Jos Elfynillä menee niska jumiin, niin ihan samalla tavalla mä aukaisen hänen niskansa kuin Kallenkin niskat. Ja sitten taas autoissahan mä huollan kaikkien autot. En vedä sellaista viivaa, että olisin vain Kallen takia täällä tai Kallesta huolehtisin. Ihan tasa-arvoisesti kaikki.

Rovanperä on ikäänsä nähden ylittänyt jo moneen kertaan hänelle asetetut odotukset. Myös neljääkymmentä lähestyvä Kuupponen kertoo toistuvasti yllättyvänsä siitä, että hän on tekemisissä vasta 22-vuotiaan kuskin kanssa.

– Meillähän on ikäeroa paljon, mutta Kallehan on aikuinen ollut jo paljon nuorempana kuin me muut. Olen monesti sanonutkin sitä, että joskus tuntuu, että Kalle on mua vanhempi, kun keskustelee hänen kanssaan, Kuupponen toteaa.

– Dynamiikka toimii äärettömän hyvin, ja Kallen kanssa on ihan älyttömän hauskaa ja mukava tehdä töitä. Läppä lentää, ja tavallaan unohdetaan välillä, että ollaankin töissä.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat