Kalle Rovanperän ehdotus kesken rallikyydityksen oli David Coulthardille liikaa – Mika Häkkinen ei kestänyt sitäkään vähää

Kalle Rovanperä palaa MM-rallivoittajaksi! Täysi pistepotti upealla Power Stage -vedolla 1:37
Kalle Rovanperä palaa MM-rallivoittajaksi! Täysi pistepotti Porutgalista nosti hallitsevan mestarin MM-sarjan kärkeen

Kalle Rovanperä teki toukokuun alussa Sardiniassa entiseen F1-kuljettajaan David Coulthardiin niin suuren vaikutuksen, että kun tämän piti puhua Formula For Success -podcastissa ex-tallipäällikkö Eddie Jordanille Fernando Alonsosta, puhe kääntyikin yhtäkkiä nuoreen suomalaiseen.

Jordan halusi podcastin tuoreimmassa jaksossa alun perin tietää, mistä Fernando Alonso löytää kipinää jatkaa F1-uraansa menestyksekkäästi vielä 41 vuoden iässäkin.

– Hän puhuu kuin olisi 23-vuotias, ex-tallipomo ihmetteli.

Coulthardin mukaan ratkaisevaa on se, että vaikka Alonso ehti vuonna 2018 lopettaa F1-uransa kahden vuoden ajaksi, hän ei lopettanut kilpailemista. Coulthard viittaa myös Kimi Räikköseen, joka ajoi viimeisen F1-kautensa saman ikäisenä kuin Alonso on nyt – oltuaan itsekin välissä kaksi vuotta sivussa.

– Hän meni ajamaan rallia, ja rallistahan minulla onkin yksi tarina kerrottavaksi.

Coulthard palaa huhti-toukokuun taitteeseen, kun hän oli Sardiniassa yhdessä ex-tallikaverinsa Mika Häkkisen ja tämän maanmiehen Kalle Rovanperän seurassa. Coulthard ja Häkkinen pääsivät Toyotan testien yhteydessä maistamaan hallitsevan maailmanmestarin vauhtia kartturin jakkaralta käsin.

– Olimme suljetulla tiellä tämän tyypin kanssa, joka on 22-vuotias mutta näyttää 15-vuotiaalta – ja on siis maailmanmestari.

– Minun täytyi olla seitsemän kilometrin mittainen pätkä edestakaisin hänen kyydissään. Luotin tietysti häneen, mutta se oli rallitie. Oli soraa ja puita. En ole koskaan pelännyt niin ja halunnut niin kovasti jonkin asian loppuvan kuin siinä hetkessä. Olin vain hiljaa ensimmäiset seitsemän kilometriä, ja kun olimme ajaneet toiset seitsemän kilometriä takaisin alas, hän hän ehdotti, että lähtisimme toiselle vedolle. Siinä vaiheessa avasin turvavyöni, jotta minun ei tarvitsisi enää lähteä.

Häkkinen kesti Rovanperän kyydissä vieläkin heikommin.

– Mika avasi omat vyönsä seitsemän kilometrin jälkeen.

Vaikka ralliautoilla ei ajeta Sardiniassa läheskään samanlaista vauhtia kuin vaikkapa Keski-Suomessa, kokemus oli Coulthardille silmiä avaava.

– Nuo tyypit ovat niin lahjakkaita, että he saavat ajotaidoillaan F1-kuljettajat näyttämään amatööreiltä. Siinä ei ole mitään järkeä.

Jordankin tuntui olevan tietoinen suomalaisista ralliperinteistä.

– Suomalaiset ovat tottuneet ajamaan jäällä, ja siksi he ovat niin hyviä. Heillä on kyky ajaa silloin, kun pitoa ei ole juuri nimeksikään.


Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat