Kalle Rovanperältä viileä kuittaus huippuaikaan haastavissa olosuhteissa

8:40
Tulosruutu: Ruotsin MM-ralli ajetaan haastavissa olosuhteissa.

Jos testierikoiskokeesta voi päätellä jotain, Toyota-tallipomo Tommi Mäkisellä on syytä hymyyn Ruotsin MM-rallin päätöspäivänä sunnuntaina. 

Olosuhdeongelmista kärsivän Ruotsin MM-rallin ensimmäinen testierikoiskoe ajettiin torstaiaamupäivänä

Koko ryhmän nopein oli Toyotan nuori suomalaiskuski Kalle Rovanperä. Hänestä 3,5 sekunnin päähän toiseksi sijoittui tallitoveri Sebastien Ogier ja kolmanneksi Toyotan Elfyn Evans

Ruotsissa pitäisi ajaa lumirallia, mutta testierikoiskokeella tie oli lumeton. 

Rovanperä suhtautui kärkiaikaansa viileästi. 

– Ajaminen tällaisissa olosuhteissa oli melko hankalaa, sillä minulla ei ollut niistä aiempaa kokemusta. Aika oli ihan ok. Oli mielenkiintoista nähdä, kuinka renkaat ja muut asiat muuttuvat, Rovanperä totesi Toyotan julkaisemalla videolla.

Myös Ogier puhui haastavista olosuhteista. 

– Ajoin ensimmäistä kertaa lumirenkaalla soratiellä, joten otin ensimmäisen vedon varovaisesti säästääkseni renkaita. Sain oppia ja säästin renkaita muita paremmin, mutta hävisin myös liikaa aikaa. Tuo on se kompromissi, joka pitää selvittää viikonlopun aikana, Ogier summasi.

Torstai-illan yleisöerikoiskoe Karlstadin raviradalla ajetaan toisena testierikoiskokeena. Lumipulasta ja lämpimästä säästä kärsivä kisa käynnistyy siis toden teolla perjantaiaamuna. 

3:20
Jari-Matti Latvala Ruotsin MM-rallin olosuhteista: "Tien pehmeys on suurin ongelma". 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja