Kalle Rovanperä sai toivomaansa apua ja nautiskeli – "Onneksi se tuli"

Kalle Rovanperän mestaruusjuna pysyi aikataulussa Uuden-Seelannin MM-rallin ensimmäisenä kunnon ajopäivänä.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
C Moressa!

Kausi 2023 starttaa Monte Carlossa 20. tammikuuta!

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

MM-sarjan johtajana Rovanperä joutui starttaamaan jälleen ensimmäisenä autona sorapätkille. Ennakkoon urakasta uumoiltiin tuskaisaa Toyotan suomalaistähdelle. Mutta toisin kävi.

Avauspätkällä Rovanperä otti takkiin, mutta sen jälkeen vauhti kiihtyi. Pientä helpotusta tuli taivaalta.

– Päivä oli ihan hyvä. Aamu oli aika vaikea ja oli paljon auraamista. Onneksi tuli se sade loppujen lopuksi, Rovanperä myhäili MTV Urheilulle pitkän kisapäivän päätteeksi.

Perjantaina ajettiin reilusti yli puolet koko rallin kokonaismitasta. Rovanperä päätti päivän neljännellä sijalla vain 7,2 sekunnin päässä kilpailua johtavasta Hyundain Ott Tänakista, joka on suomalaisen ainoa todellinen uhkaaja mestaruuskamppailussa. Rovanperän edellä ovat myös tallikaverit Elfyn Evans ja Sebastien Ogier.

– Saimme vähän apua sateesta ja iltapäivällä saimme vielä yhdet pätkäpohjatkin. Eli saimme aikaa hieman takaisinkin. Emme loppujen lopuksi jääneet niin paljon. Huomiselle ollaan vielä pelissä mukana, Rovanperä sanoi.

Sadekuurot värittivät ensimmäistä kunnon ajopäivää Uuden-Seelannin Pohjoissaaren länsirannikolla ajetuilla erikoiskokeilla. Lauantaina homma ei helpotu, sillä luvassa on jatkuvaa vesisadetta. Pisaroita ropisi lähes taivaan täydeltä jo perjantain iltahuollossa Aucklandissa.

– Ero kärkeen on aika pieni, mutta Ott oli tänään todella nopea, vaikka hänellä oli toinen lähtöpaikka. Hän hyökkää varmasti kovaa huomenna, kuten myös tallikaverini (Evans ja Ogier). Katsotaan, miten käy – yritämme pysyä kamppailussa, Rovanperä suunnitteli.

Rovanperällä on mahdollisuus varmistaa ensimmäinen maailmanmestaruutensa jo Uudessa-Seelannissa. Voitto ja riittävät pisteet Power Stage -erikoiskokeelta takaisivat juhlat, vaikka Tänak ajaisi kilpailussa toiseksi. Toisaalta voitostakaan ei ole välttämätöntä taistella, sillä hyvä pistepotti veisi Rovanperän harppauksen lähemmäksi titteliä.

Mutta ei mennä asioiden edelle. Suomalaisella on vielä selvitettävänä kaksi haastavaa ajopäivää, todennäköisesti mutaisissa olosuhteissa. Hyvä juttu on se, että tällaisen haasteen pitäisi sopia Rovanperälle.

– Nautin ajamisesta sadekelissä. Tänäänkin pystyimme ajamaan hyviä aikoja sateessa.

Lauantaina Uudessa-Seelannissa ajetaan kuusi erikoiskoetta. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja