Kalle Rovanperä paljastaa pelkonsa MM-rallissa – "Vaikuttaa tosi paljon"

Kalle Rovanperä puhuu peloistaan rallin MM-sarjassa: "Itsellä isoimpana" 0:36
Kalle Rovanperä puhuu peloistaan rallin MM-sarjassa: "Itsellä isoimpana".

Kaksinkertainen rallin maailmanmestari Kalle Rovanperä viettää osittaista välivuotta. Valikoituihin MM-ralleihin osallistuvat Rovanperä on kertonut keräävänsä voimia tulevia koitoksia varten. Pitkän Tulosruudun viikon vieraana oleva Rovanperä kertoo rallissa kokemistaan paineista.

Rovanperä teki päätöksensä voitettuaan toisen maailmanmestaruutensa peräjälkeen Toyotalla viime syksynä.

– Suurin syy on, että olen ajanut rallia jo 15 vuotta. Kaksi viime vuotta ovat olleet mahtavia, mutta myös todella vaativia sekä henkisesti että fyysisesti. Vie paljon aikaa ja energiaa taistella maailmanmestaruudesta ja kiertää maailmaa täysipäiväisesti, Rovanperä perusteli päätöstään sosiaalisessa mediassa jakamallaan videolla.

Osittaisen välivuoden aikana Rovanperän tarkoituksena on ladata akkujaan, jotta hän jaksaisi taistella mestaruuksista myös jatkossa. 

Torstaina Pitkän Tulosruudun viikon vieraana nähtävä Rovanperä kertoo MTV:lle, että upeasta menestyksestään huolimatta MM-rallin paineet tuntuvat myös hänen kypäränsä sisällä. Rovanperä arvioi paineensietokykynsä olevan "aika hyvä".

– Sen paineen tuntee aika hyvin. Ei se mukava tunne ole. En sano, että nautin paineesta, mutta osaan vain valjastaa sen siihen tulokseen tosi hyvin. Mitä enemmän painetta, yleensä sitä parempia tuloksia ja suorituksia olen pystynyt tiukoissa paikoissa tekemään. Siitä se on ehkä tullut, että kun on painetta, jostain puristaa itsestään sen parhaan suorituksen just silloin, kun sitä oikeasti tarvitsee.

Rovanperä kertoo, ettei ole käyttänyt henkistä valmennusta paineista selviämiseksi tai suoritustensa parantamiseksi. Asiat käydään läpi lähipiirin ja oman tiimin kanssa tarpeen mukaan.

– Ainakin tähän asti on pärjännyt aika hyvin itse noiden asioiden kanssa, eikä ole ollut sen puoleen mitään ongelmia.

Moottoriurheilussa vaaratekijät ovat jatkuvasti läsnä. Rovanperä on säästynyt suuremmilta vahingoilta, vaikka hänenkin kohdalleen on osunut rajuja ulosajoja. Rovanperä sanoo, ettei itse ajaminen pelota häntä.

– Itsellä isoimpana, mikä vaikuttaa tosi paljon hyvällä tavalla tulokseen, on häviämisen pelko. Se on sellainen, mistä itse valjastaa sitä hyvää tulosta jonkin verran. Kun ei oikeasti halua hävitä, Rovanperä sanoo. 

– Ajaminen taas ei oikeastaan pelota. Tosi harvoja spesiaalitilanteita on, missä jännittää pelon puolesta ajaminen, mutta ei yleensä kyllä.

Rovanperä starttaa kauden ensimmäiseen MM-ralliinsa viikon kuluttua Ruotsissa. Ruotsin MM-ralli ajetaan 15.-18. helmikuuta.

Kalle Rovanperä nähdään Pitkän Tulosruudun viikon vieraana MTV3:lla torstaina kello 22.25.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat