Kalle Rovanperän meno hirvittää tallikaveria: "Emme taistele hänen kanssaan"

Kalle Rovanperä testaa Ruotsin MM-rallia varten – "Ei ollut tunturireissu mennyt hukkaan" 7:47
Kalle Rovanperä testaa Ruotsin MM-rallia varten – "Ei ollut tunturireissu mennyt hukkaan"

Toyotalla täyden MM-sarjan ajava Elfyn Evans ei usko pysyvänsä kauaa tallikaverinsa Kalle Rovanperän kyydissä ensi viikon Ruotsin rallissa.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Evans pääsi ottamaan tuntumaa Toyotan lumivauhtiin viime viikonloppuna Rovaniemen Arctic Lapland Rallyssa. Kokemusta hän kuvasi fantastiseksi, ja myös suorilla osuuksilla vauhti näytti hyvältä.

Ainoaksi miinukseksi tuli vertailu tallikaveri Rovanperään, jolta voiton veivät vain viimeisellä pätkällä ilmenneet ongelmat. Evans hävisi sitä ennen 0,33 sekuntia kilometriä kohti Rovanperälle.

– Tiedämme, että autolla pääsee kyllä, mutta kyse on sen saamisesta omaan ajotyyliin sopivaksi. Se on avainasia. Kalle on onnistunut siinä hyvin, Evans kommentoi DirtFish-sivustolle.

Evans ei saanut autoa sellaiseksi kuin olisi viikonlopun aikana halunnut. Walesilainen huomauttaa myös, että Rovanperä saa avauskilpailusta poissa olleena hyvän lähtöpaikan Ruotsiin.

– Realistisesti emme taistele hänen kanssaan, en usko niin. Haluaisimme yrittää, mutta realistisesti en usko siihen sen perusteella, mitä olen nähnyt, Evans harmitteli.

– Meidän täytyy vain varmistaa, että olemme asemissa taistelemaan MM-sarjassa lähellämme olevia vastaan.

Kauden avauskisan jälkeen Hyundain Thierry Neuville johtaa sarjaa täydellä 30 pisteen potilla. Toisena oleva Toyotan Sebastién Ogier jättää Ruotsin rallin välistä. Evans on kolmantena yhdeksän pistettä Neuvillea perässä.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat