Kalle Rovanperä manasi tyhmää virhettään – "Jonnelta saattoi pari kirosanaa päästä"

Lappi ajautui hetkeksi ulos tieltä 1:23
Lauantaiaamun kooste: Lappi kävi ulkona tieltä.

Kalle Rovanperän unelma viidennestä perättäisestä luokkavoitosta rallin MM-sarjassa meni todennäköisesti murskaksi lauantaiaamun avauserikoiskokeella Saksan asvaltilla.

Rovanperä ajoi ulos tieltä ja jäi jumiin. Eroa luokkapohjiin tuli Freisenin erikoiskokeella yli neljä minuuttia. Myös Römerstrasen pätkällä Rovanperä ulkoili ison hypyn jälkeen. Tyhmä virhe jäi kaivelemaan.

- Minulta ei tullut kirosanoja. Jonnelta saattoi pari päästä. Tunnelma latistuu väkisinkin, kun voitosta aina ajetaan. Se oli tyhmä pieni virhe, mikä vei nyt paljon aikaa, Rovanperä sanoi MTV Urheilulle.

- Tuntuu, että meillä on aina noita pieniä paikkoja, mihin jäädään kiinni. Mitään ei sattunut autolle, mutta aikaa meni liian kauan. Jonne lähti jo hakemaan yleisöä avuksi, mutta auto irtosi, kun aikansa hankasi siinä edestakaisin.

Rovanperä otti ulosajon omaan piikkiinsä, mutta virhe saattoi tapahtua jo nuotituksessa. Virhe ei ollut iso, mutta koska yleisöä ei ollut auttamassa, aikaa tuhrautui rutkasti.

- Virheitä vaan tulee kaikille. Pääasia on, että virheistä ottaa opiksi. Ensimmäistä kertaa kun ajetaan rallia, missä on heinäpaaleja, niin pitäisi vaan olla tarkempi nuotituksessa. Aina ne ei ole ihan samassa paikassa kuin edellisellä kerralla, Rovanperä summasi.

- Ne kohdat pitää saada tarkemmaksi nuotille. Nyt ainakin tietää, mitä tapahtuu, kun tulee liian kovaa kapeaan kohtaan. Minulla ei ollut se paikka kapeaksi merkitty.

Nuori puuppolalainen on tippunut lauantaiaamun ongelmien myötä R5-autojen luokassa 14. sijalle. WRC2 Pro –luokassa Rovanperä on viimeisellä eli neljännellä tilalla.

- Ajetaan nyt ainakin omasta sijasta loppurallin ajan. Eipä sieltä kukaan ohi voi tulla. Armeija-alueella voi iltapäivällä tapahtua mitä vaan. Myös itselle voi tulla vielä jotain.


Lue myös:

    Uusimmat