Kalle Palander paljastaa, kuinka paino lähti nousuun urheilu-uran jälkeen – lataa suorat sanat elintavoistaan: "Jos jatkan tätä tahtia, ei hyvältä näytä"

1:33
Kalle Palanderin jääkaapin sisältö saa Pippa Laukan pöyristymään: "Olin järkyttynyt"

Olet mitä syöt -ohjelmassa torstaina nähtävä Kalle Palander kertoo MTV Uutisille, kuinka kiloja alkoi kertyä, kun urheilu-ura loppui yhdeksän vuotta sitten.

Olet mitä syöt -ohjelman torstain jaksossa päästään kurkistamaan entisen huippu-urheilijan Kalle Palanderin jääkaappiin. Lääkäri Pippa Laukka huomaa nopeasti, ettei sisältö näytä aivan siltä kuin entiseltä huippu-urheilijalta saattaisi olettaa, sillä Palanderin kaappi kätkee sisäänsä muun muassa runsaasti olutta ja pakkasesta Laukka löytää muun muassa läjän pakastepizzoja.

Pujottelun maailmanmestaruuden vuonna 1999 voittanut Palander myönsi itsekin ennen kuvausten alkua, että ruokapäiväkirjan tekeminen televisio-ohjelmaa varten oli tuttua puuhaa aktiivivuosilta, mutta aivan kaikki ei kuitenkaan enää ollut kuten takavuosina.

– Aika erilaiselta se päiväkirja näyttää nyt kuin aktiiviaikoina, Palander tokaisi MTV Uutisille.

Aiemminkin tosi-tv-ohjelmissa nähty ex-urheilija kertoi jo päättäneensä, ettei enää lähde televisioon muussa kuin alppihiihtokommentaattorin roolissa. Vaimo oli kuitenkin toista mieltä ja myös Palander itse oli kuvausten alla sitä mieltä, ettei idea ehkä ole lainkaan hassumpi.

– Kieltäydyin aluksi, enkä ollut millään lailla kiinnostunut lähtemään mukaan. Riina-Maija kuitenkin suositteli kovasti. Kyllä sieltä on tullut jo aiemminkin palautetta, että jotain pitäisi tehdä asialle, Palander tunnusti.

Painoa on miehen mukaan päässyt kertymään reilut kymmenen kiloa sen jälkeen, kun urheilu-ura päättyi yhdeksän vuotta sitten, ja Palander luonnehtikin alkukesästä suorasukaiseen tyyliinsä olevansa ”härskin näköisessä kunnossa”. 

Hän sanoo urheilu-uran loputtua porskuttaneensa monta vuotta niin, että pystyi syömään mitä huvitti, eikä paino silti noussut. Etenkin työreissuilla ovat maistuneet roskaruoka, kuten pizzat ja burgerit.

– Aluksi itse asiassa laihduin, kun reisilihakset pienenivät puolella ja paino tippui. Kun eli kohtuullisen kurinalaisesti sen 20 vuotta, ei kiinnostanut jatkaa sitä. Söin just sitä, mitä huvitti, toteaa Palander.

– Nyt 43-vuotiaana kuitenkin huomaa, että ei saatana. Jos jatkan tätä tahtia, ei hyvältä näytä parin vuoden päästä, vaan voi henki lähteä.

Palander uskoo tarvitsevansa retuperällä olevia elintapoja muuttaakseen kunnon näpäytyksen ohjelmassa tehtävässä terveystarkastuksessa. 

– Kun menen labratesteihin, toivon, että tulokset ovat ihan paskat ja että herään itsekin, hän toteaa ja kertoo häkeltyneensä pari vuotta sitten ennen Selviytyjien kuvauksia, kun maksa-arvot olivat huippuluokkaa huonoista elämäntavoista huolimatta.

– Jatkoin samaa rallia. Itseä täytyisi ottaa niskasta kiinni ja päästä liikkeelle. Enhän minä läski ole vielä, mutta kun on ollut hyvässä kunnossa, niin huomaa jo, että tämmöinen pienikin ylipaino alkaa heti rassata. Voi vaan kuvitella, millaista se on ihmisillä, jos sitä on vielä reilummin.

Mies myöntääkin, että perheen Virossa sijaitsevan maatilan askareissa myös fyysisen kunnon heikkeneminen on jo alkanut tuntua.

– Olen fyysisesti aika paljon huonommassa kunnossa kuin vielä muutama vuosi sitten. Silloin jaksoi vielä ihan eri tavalla paiskia täällä hommia, eikä joutunut ottamaan happea välissä.

Olet mitä syöt torstaisin kello 20 MTV3-kanavalla!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja