Kaljamukit hyötykäyttöön! Venäjälle on avattu Sotshin MM-kisoissa käytetyistä muovituopeista tehty jalkapallokenttä – materiaalina yli 50 000 kuppia

2:09
Sotshiin rakennettiin jalkapallokenttä käytetystä muovituopeista.

Venäjän Sotshiin on avattu jalkapallokenttä, joka on tehty kokonaan muovisista oluttuopeista. Tuopit tyhjennettiin MM-kisaturistien kurkuista alas viime kesänä, kertoo uutistoimisto Reuters.

Punavalkoiseen jalkapallokenttään on käytetty yli 50 000 muovista kaljatuoppia viime kesän Venäjän MM-kisoista. Kenttään käytetty muovimäärä oli painoltaan peräti 2500 kiloa.

Muovikenttä on MM-kisoja sponsoroinutta amerikkalaista olutmerkkiä Budweiseria valmistavan belgialaisen AB InBec -panimon tempaus. Se oli tapa hyödyntää viime kesän oluenhimoisen MM-yleisön jälkeensä jättämä muovimeri.

Samalla panimo halusi lisätä tietoisuutta, kuinka muovin kanssa ollaan "sosiaalisesti vastuullisia".

– Meille on tärkeää vähentää ilmastohaittoja ja että käyttämämme muovi voidaan hyödyntää paremmin, panimoa edustava Konstantin Tamirov kertoi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja