Mainos

Kaliforniassa 180 000 asukkaan kaupunkiin annettu evakuointivaroitus maastopalojen vuoksi: "Tätä vastaan ei voi taistella"

2:20

Yhdysvalloissa Kaliforniassa laaja maastopalo leviää entisestään voimakkaiden tuulten kirittämänä.

Sonoman piirikunnassa San Franciscon pohjoispuolella on annettu evakuointivaroitus lähes koko Santa Rosan kaupunkiin. Kaupungissa asuu noin 180 000 ihmistä. Jo aiemmin evakuointimääräys annettiin 90 000 ihmiselle.

– Tätä vastaan ei voi taistella. Jos kuulet sireenien soivan, on aika lähteä, piirikunnan sheriffi Mark Essick sanoi lehdistötilaisuudessa.

Niin kutsuttu Kincade-palo oli sunnuntaiaamuna paikallista aikaa levinnyt jo yli 10 000 hehtaarin alueelle. Palosta vain noin kymmenen prosenttia oli hallinnassa.

Sammutustöitä vaikeuttaa hankalakulkuinen maasto ja kova tuuli, jonka ennustetaan jatkuvan maanantaiaamuun. Puuskissa tuulennopeus on noussut jopa 35 metriin sekunnissa.

Palo on tuhonnut yli 30 asuinrakennusta ja kymmeniä muita rakennuksia. Viranomaisten mukaan vaarassa on kaikkiaan kymmeniätuhansia rakennuksia.

Laajat sähkökatkot aloitettu

Varotoimena paikallinen sähköyhtiö Pacific Gas & Electric (PG&E) on aloittanut sähköjen katkaisun riskialueilta. Yhtiön mukaan viikonlopuksi poikkeuksellisen voimakkaat tuulet saattavat vaurioittaa sähköverkkoa ja johtaa uusien palojen syttymiseen.

Ilman sähköjä voi jäädä jopa 2,7 miljoonaa ihmistä, sanomalehti New York Times laskee. Jos sähköt todella katkaistaan lähes kolmelta miljoonalta ihmiseltä, kyseessä olisi suurin koskaan palojen ehkäisemiseksi tehty sähkökatko Kaliforniassa. Sähköjä katkaistaan vaiheittain. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja