Kalifornian rannikolla mereen on vuotanut liki puoli miljoonaa litraa öljyä – rantaan huuhtoutunut suuria määriä kuolleita lintuja ja kaloja

Kalifornian rannikolla tuhoisa öljyvuoto – MTV Uutiset Live tavoitti alueella asuvan suomalaisen:"Karsein asia mitä voi tapahtua" 1:44
Kalifornian rannikolla tuhoisa öljyvuoto – MTV Uutiset Live tavoitti alueella asuvan suomalaisen: "Karsein asia mitä voi tapahtua"

Yhdysvalloissa Kalifornian rannikolla tapahtunut öljyvuoto on aiheuttanut merkittäviä ympäristövaurioita, kertoo muun muassa uutiskanava CNN.

Sunnuntaina aamulla paikallista aikaa havaitussa vuodossa mereen on päätynyt arviolta liki puoli miljoonaa litraa öljyä.

200 000 asukkaan Huntington Beachin kaupungin rannikolle on rantautunut suuria määriä kuolleita lintuja ja kaloja. Kaupunki sijaitsee noin 50 kilometriä Los Angelesista etelään.

Viranomaisten mukaan vuotoa ei ole vielä saatu kokonaan tukittua, vaikka osittaisia paikkauksia on tehty.

Vuodon syystä ei ole vielä varmuutta. CNN:n mukaan vuoto on tiettävästi lähtöisin Amplify Energy -yhtiön putkesta. Yhtiö kertoi tekevänsä tiivistä yhteistyötä viranomaisten kanssa.

– Olemme sitoutuneet olemaan täällä kunnes tilanne on saatu päätökseen, yhtiön toimitusjohtaja Martyn Willsher kertoi lehdistötilaisuudessa sunnuntaina.

Vuodon on kerrottu tapahtuneen runsaan seitsemän kilometrin etäisyydellä rannikosta.

Lue myös:

    Uusimmat