Kalifornia linjasi: Sukupuoli ei saa vaikuttaa autovakuutuksen hintaan – nuorten miesten maksut putoavat

Huh! Norjalaisten tuunaama Ford Sierra vetää jäällä 280 km/h! 1:00
Norjalaisten tuunaama Ford Sierra vetää jäällä 280 kmh!

Suuressa osassa maailmaa auton omistajan sukupuoli vaikuttaa myös hänen maksamiensa vakuutusten hintaan. Vaan ei enää Kaliforniassa, jossa uusi laki astuu voimaan tulevana kesänä.

Kalifornian vakuutusmarkkinoita valvova viranomainen on linjannut, ettei henkilön sukupuoli saa vaikuttaa hänen omistamansa auton vakuutuksen suuruuteen.

– Prioriteettini on suojella kaikkia kalifornialaisia kuluttajia, ja uudet säännökset varmistavat, että vakuutusmaksujen suuruus määräytyy ainoastaan sellaisten tekijöiden perusteella, johon auton omistaja pystyy itse vaikuttamaan, Kalifornian vakuutuskomissaari Dave Jones kertoo tiedotteessa.

– Sukupuolella ei ole auton vakuutusmaksujen kanssa yhtään sen enempää tekemistä kuin rodulla tai etnisellä taustalla. Uudet säännökset lopettavat vihdoinkin sukupuoleen perustuvan diskriminoinnin Kalifornian autovakuutusmarkkinoilla, toteaa Consumer Watchdog -järjestön puheenjohtaja Carmen Balber.

Uusi laki astuu voimaan heinäkuun alussa.

Nuorten miesten vakuutusmaksut halpenevat

Insurance Quotesin keräämän datan perusteella miehet hakevat korvauksia todennäköisemmin kuin naiset, mikä on nostanut miesten vakuutusmaksuja. Selvityksen mukaan 20-vuotias mies maksaa autonsa vakuutuksista jopa 23 prosenttia enemmän kuin saman ikäinen nainen. 25 ikävuoden kohdalla ero kuitenkin kutistuu keskimäärin neljään prosenttiin.

Todennäköisin seuraus Kalifornian viranomaisten linjauksesta onkin se, että nuorten miesten vakuutukset halpenevat jonkin verran, kun taas nuorten naisten maksut nousevat. Yli 25-vuotiaat tuskin huomaavat merkittävää muutosta vakuutusmaksuissaan.

Lähde: The Drive

Lue myös:

    Uusimmat