Kalervo Kummola pamautti krapulassa hole in onen – ennusmerkki johti MM-kultaa tuoneeseen valintaan

1:42
Kalervo Kummola kommentoi videolla palkintoaan Urheilugaalassa.

Jääkiekkojohtaja Kalervo Kummola on monen muun asian lisäksi innokas golfin harrastaja. Hän kertoi tuoreessa elämäkertateoksessaan Kale – Rautakansleri (Otava) erikoisesta sattumuksesta golfkentällä.

Kummola oli mukana Vierumäellä järjestetyssä golftapahtumassa vuonna 1997. Edellinen ilta oli kulunut juomien, rapujen ja seurustelun merkeissä Hjallis Harkimon ja Matti Virmasen sekä heidän seuralaistensa kanssa. 

Vaimo Tuula epäili aamulla, ettei Kale ole golfauskunnossa. 

Puhelin soi, ja langan päässä oli Hannu Jortikka, jonka oli tarkoitus luotsata Suomen 20-vuotiaiden maajoukkuetta Hartwall Arenalla. Jortikka ilmoitti, että hän on saanut sopimustarjouksen Malmön joukkueeseen. 

– En halunnut miestä pidätellä, mutta sanoin kuitenkin, että Malmön Percy Nilsson saisi maksaa liitolle korvausta 40 000 markkaa. En muista tuliko rahoja koskaan, Kummola kertoi Jari Korkin kirjoittamassa kirjassa. 

Pallo reikään ja sopimus kouraan

Kummola ilmoitti kentälle lähdettäessä Harkimolle, että hän päästi Jortikan Ruotsiin. Jostain pitäisi saada uusi valmentaja. Hjallis ehdotti siltä seisomalta Hannu Kapasta, joka oli valmentanut edellisellä kaudella Jokereita. 

Ryhmä siirtyi lyhyelle väylälle, jonka ihannetulos on kolme. 

– Kun pallo putosi greenille, Kapanen huusi takanani, että nyt tulee holari. Niinhän siinä kävi, löin hole in onen. Pallo on vieläkin Vierumäen klubin seinällä.

– Ajattelin, että tämän on pakko olla ennusmerkki. Sillä golfreissulla sovimme Kapasen kanssa nuorten valmentamisesta, ja hups, muutaman kuukauden päästä olimmekin maailmanmestareita.

Suomi voitti finaalissa Venäjän, kun Niklas Hagman iski jatkoajalla lukemiksi 2–1.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja