Mainos

Kalervo Kummola paljastaa: Suomen MM-kisoissa astuu voimaan radikaali sääntömuutos – ”Ei tämä ole aiheuttanut hurraahuutoja”

1:09
Katso videolta Kalervo Kummolan tuoreet kommentit Bratislavasta!

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n hallitus on päättänyt neljän vuoden testijaksosta, jonka aikana miesten, 20-vuotiaiden ja 18-vuotiaiden MM-kisat pelataan kapeammassa kaukalossa. Lopulliset päätökset kaukalon koosta tehdään testijakson jälkeen.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen välierät 25.5.:

klo 16.15 Venäjä-Suomi C More Sport 1 ja MTV3
klo 20.15 Kanada-Tshekki C More Sport 1 ja MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

Vuoden 2022 Suomen MM-kisat ja siitä kolmet seuraavat kisat pelataan kapeammassa kaukalossa – samoin U20- ja U18-vuotiaiden MM-kisat.

– Tämä on nyt neljän vuoden kokeilu ja sen jälkeen tehdään lopulliset päätökset, kertoo IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola MTV Urheilulle.

IIHF:n hallitus teki Slovakian Bratislavassa päätöksen kapeammasta kaukalosta, ja kertoi sen kongressille, joka ei laittanut asiaa äänestykseen.

– Elokuussa perustetaan työryhmä katsomaan asiaa tarkemmin. Siellä on pelaajien ja valmentajien edustajat.

Kulmat kuntoon

Kummola nostaa esille myös kaukalon kulmien muodot.

– Mielestäni yhtä tärkeää on se, että kulmat pyöristetään, etteivät ne jää sellaisiksi kuin ne ovat nyt Euroopassa, Kummola sanoo.

Pohjoisamerikkalaisen kaukalon mitat ovat 26x61 metriä. Euroopassa on käytössä 28 tai 30 metriä leveitä ja 60 metriä pitkiä kaukaloita. Suomen vuoden 2022 MM-kisat ovat ensimmäiset Euroopassa, jotka pelataan pohjoisamerikkalaisessa kaukalossa.

Kalervo Kummolan mukaan Suomessa moni olisi 28 metrin kaukalon kannalla.

– Ei tämä 26 metriä ole aiheuttanut hurraahuutoja Suomessa. Tampereen halliin tullaan tekemään 28 ja 26 metrin kaukalot. Uskon, että SM-liiga tulee pelaamaan jatkossa 28-metrisessä kaukalossa, Kummola kertoo.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja