Mainos

Kalastajan verkosta paljastui todellinen yllätys – ”Kyllä se vähän äänteli”

Kalastajat yllättyivät toden teolla, kun olivat eilen aamupäivällä purkamassa verkkojaan Längelmäveden Raikulahdella Kangasalla. Verkossa ei ollutkaan tuttua kalansaalista, vaan jotain aivan muuta.

– Yllätyimme, kun kalaa ei ollut. Mutta kilpikonna oli, kertoo Timo Norrbacka.

Norrbackan kanssa kalassa ollut Markku Kaltti kertoo, että verkkoon oli takertunut karttakilpikonna. Miehet nostivat konnan veneeseen ja irrottivat sitä varovasti. Kilpikonna vaikutti hyvävointiselta, ja myös eläinlääkärissä sen sanottiin olevan pirteä.

– Vähän aluksi kauhistelinkin, että hyi! Sitten laskin sen veneeseen ja rupesin irrottelemaan, niin kyllä se vähän äänteli. Semmoista omaa kilpikonnan murinaansa, Norrbacka muistelee luultavasti ”ensimmäistä ja viimeistä kohtaamistaan kilpikonnan kanssa”.

Löytyykö omistajaa koskaan?

Miehet veivät kilpikonnan eläinlääkärille, josta se matkusti vielä eilen Oriveden puolelle koirahoitola Boondock’siin.  Hoitolasta kerrotaan kilpikonnan olevan reipas ja syövän hyvin. 

– Se syö katkarapua, silakkaa ja vähän vihannesta siellä seassa, kertoo Anu Pellas hoitolasta.

Kilpikonnan oikea omistaja ei ole vielä löytynyt. Useat kilpikonnan kadottaneet ihmiset ovat käyneet katsomassa, josko karkulainen olisi heidän – mutta vielä ei ole tärpännyt.

– Kyllä sille koti löytyy, sillä uutta kotiakin on jo tarjottu. 15 vuorokautta kuitenkin lain mukaan täytyy pitää löytöeläimiä, koska omistajalla on sen turvin oikeusturva etsiä omaa, kadonnutta lemmikkiään, Pellas kertoo. 

Kilpikonnan löytymisestä kertoi ensimmäisenä Kangasalan Sanomat Facebook-sivuillaan

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.