Kalastajan oopperakiusaus 25.1.2000

1 pss perunasipulisekoitusta
(pätkä purjoa)
1/2 rkl öljyä
400 g (ruodotonta, nahatonta)
kirjolohta, lohta tai siikaa
1/2-1 tl suolaa
mustapippuria
runsaasti hienonnettua tilliä
(ruohosipulia, persiljaa)
1-2 munaa (4 munaa)

Huuhdo purjo ja leikkaa se silpuksi. Lirauta pannulle tilkka öljyä ja lisää kuumennetulle pannulle perunasipuli- sekoitus ja purjosilppu. Kypsennä miedohkolla lämmöllä välillä sekoittaen. Voit kypsentää seoksen myös mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan.

Leikkaa sillä välin kala, ensin viipaleiksi ja ne edelleen suikaleiksi niin että lopputuloksena on parinsentin pituisia ja muutaman millin paksuisia suikaleita. Voit käyttää myös monitoimikonetta, mutta varo ettei kalasta tule liian hienoa. Mausta kala suolalla ja pippurilla. Vatkaa 1-2 munan rakenne rikki, lisää joukkoon tilli, suolaa ja pippuria sekä perunsasipulisekoitus (vähän jäähtyntyt) ja kala. Sekoita. Muotoile kostutetuin käsin 6-8 pihviä ja paista ne ilman rasvaa 2-3 minuuttia kummaltakin puoleta.

Voit tehdä myös yhden ison kiusauksen. Sen kääntäminen onnistuu parhaiten kantta apuna käyttäen.

Jos haluat, voit paistaa jokaiselle ruokailijalle häränsilmän, munan, lettupannussa pihvin päälle nostettavaksi.

Tarjoa rapean salaatin, etikkapunajuuriviipaleiden, kermaviili- tai jogurttikastiketta ja leivän kera.

Lue myös:

    Uusimmat