Kalapedikyyreistä paljastui hengenvaarallinen riski – kuulutko sinä riskiryhmään?

Asiakkaiden verisairaudet voivat levitä eteenpäin kalojen välityksellä, joskin perusterveillä ihmisillä riski on vähäinen.

Katso yllä olevalta videolta ohjeet, joilla treenaat pohkeesi kesäkuntoon.

Kauneushoitoiloihin rantautunut kalapedikyyri voi levittää vakavia tauteja, kuten HIV:tä sekä C-hepatiittia. Jo vuonna 2011 brittiläiset terveysviranomaiset varoittivat hoitomuodosta eritoten henkilöitä, joilla on diabetes, psoriasis tai heikko vastustuskyky.

Kalapedikyyrissä hampaattomat kalat syövät jalkojen ihon pinnalta kuollutta kuivaa solukkoa. Hoitoa mainostetaan luonnollisena ja hellävaraisena tapana palauttaa jalkoihin terve ja pehmeä iho. Näykkimisen kerrotaan lisäksi parantavan ja stimuloivan verenkiertoa.

Terveysviranomaisten mukaan akvaarion vesi saattaa kuitenkin sisältää terveydelle haitallisia mikro-organismeja, jotka voivat siirtyä ihmisen verenkiertoon kalojen välityksellä. Mikäli akvaarion vettä ei vaihdeta tarpeeksi usein, voi siihen kertyä esimerkiksi muiden kalapedikyyriä saaneiden bakteereja.

Jos edellinen kalapedikyyrin saanut sairastaa verisairautta, kuten HIV:tä tai hepatiittia, riski sairauden leviämiseen kalojen välityksellä kasvaa. Riski tartuntaan on kuitenkin vähäinen, mikäli ei kuulu riskiryhmään.

***


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja