Kalajoen kaupunginjohtaja kuuli kolmen nuoren hengen vieneestä turmasta yöllä: "Tämä tulee todella lähelle – suru on koko kaupungin yhteinen"

Kolme nuorta kuoli ja yksi loukkaantui vakavasti ulosajossa Kalajoella 0:50

Kolme kalajokelaista nuorta on kuollut ja yksi loukkaantunut yöllä henkilöauton ulosjaossa. Kalajoen kaupunginjohtajan mukaan valtava suru on vallannut koko kaupungin – suru, joka on koko kunnan yhteinen.

MTV Uutisten puheluun vastaa murtunut mies. Kaupunginjohtaja Jukka Puoskari on saanut tiedon onnettomuudesta jo yöllä, kun poliisi tuli asiasta kertomaan.

Tällä kertaa suru on tullut lähelle kaupunginjohtajaa. 

– Tämä on valtava suru ja koskettaa koko kaupunkia. Se suru on kaikkien meidän yhteinen. Haluan lähettää suruvalittelut kaikille kuntalaisille, Puoskari sanoo.

Nuorten auto ajoi Kalajoen suunnasta Ylivieskantietä aamuyöllä yhden jälkeen. Auto oli poliisin mukaan toistaiseksi varmistamattomasta syystä ajautunut loivasti vasemmalle kaartuvalla tieosuudella pientareelle. Tämän jälkeen auto on törmännyt peltoliittymärumpuun ja ajautunut kymmenien metrien matkan ulos tieltä ja päätynyt ojaan katolleen.

Kolme autossa ollutta nuorta menehtyi, ja yksi loukkaantui vakavasti. Hänet toimitettiin sairaalaan.

– Kaupunki tekee kaikkensa nuorten sekä uhrien perheiden auttamiseksi. Kriisiapua järjestetään, nuorille erikseen. Sosiaalipäivystys on kaikkien omaisten tukena, Puoskari kertoo.

Kalajoen kirkko on auki hiljentymistä, kuuntelemista ja keskustelua varten tänään illalla klo 17-20. Lisäksi Kalajoen seurakuntakodilla järjestetään nuortenilta klo 18-21. Paikalla on kirkon työntekijöitä.

Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeistä kuolemantuottamuksista sekä törkeästä vammantuottamuksesta.

Onnettomuustutkintalautakunta ja poliisi tutkivat tapahtumia.

Lue myös:

    Uusimmat