Tyrnävällä yksivuotias lapsi kuoli jäätyään auton alle – kuskina oli ollut kuolleen sisarus

Oulun poliisilaitos kertoo, että Tyrnävässä Pohjois-Pohjanmaalla on sattunut tänään kello 14.45 vakava liikenneonnettomuus.

Onnettomuudessa yksivuotias lapsi jäi henkilöauton alle ja menehtyi.

Tyrnävän kunnanjohtaja Vesa Anttila vahvistaa MTV Uutisille, että autoa kuljetti kuolleen lapsen sisarus. Onnettomuus tapahtui perheen pihapiirissä.

– Tämä on äärimmäisen surullinen tapaus, Anttila sanoo.

Anttila kertoo, että oli vasta juuri tullut perheen luota. Perhe on surun murtama. 

– Tyrnävän kunta tukee perhettä kaikin mahdollisin tavoin. Tänään on annettu välitöntä tukea. Tukeminen jatkuu huomenna. 

Anttila kertoo, että perheen sisällä, niin sisaruksilla kuin vanhemmillakin, on erilaisia tarpeita, joissa kunta pyrkii auttamaan. 

Kouluissa on Anttilan mukaan tarkoitus järjestää huomenna suruliputuksia ja hiljaisia hetkiä. 

– Olen saanut suruviestejä tyrnäväläisiltä ja naapurikunnista. Tapaus koskettaa koko Tyrnävää. 

Seurakunnalta myös tukea

Tyrnävän seurakunnan kirkkoherran viran sijaisena toimiva Ville Karppelin kertoo, että sai tietää tapahtuneesta median kautta.

– Kehottaisin kaikkia heitä, jotka tuntevat perheen, auttamaan ja osoittamaan tukea niillä keinoilla joilla itse pystyy, Karppelin sanoo. 

Karppelin ei ole vielä virallisesti saanut yhteydenottoa viranomaisilta onnettomuuteen liittyen. Suruhartauden järjestäminen on vielä pohdinnassa, mutta yksilöllistä tukemista ja kirkollista sielunhoitoa seurakunta tulee antamaan. 

Poliisi tutkii tapahtumaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena. Poliisin mukaan alkoholilla ei ollut osuutta tapahtumaan, eikä poliisi tiedota asiasta enempää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja