Mainos

"Kaksinumeroinen kannatus kääntäisi uuden lehden vihreiden historiassa" – valvojaisissa päätähtiä vielä odotellaan

Seesteisen jännittynyttä kuin taustalla soinut hissimusiikki – näin voisi kuvailla vihreiden vaalivalvojaisten alkutunnelmia ovien avauduttua Helsingin Tavastialla iltakuudelta.

MTV Uutiset seuraa vaali-iltaa reaaliaikaisesti

Kello 19.55 alkavassa nettilivessä analysoidaan ennakkoäänten tuloksia ja vieraillaan puolueiden vaalivalvojaisissa. Lähetystä voi seurata osoitteessa MTV.fi sekä katsomo.fi-palvelussa.

MTV3-kanavalla tuloslähetys alkaa kello 21.05. Lähetyksessä haistellaan tunnelmia kuntatalolla, jonne puoluejohtajat siirtyvät omista vaalivalvojaisistaan ennakkoäänten selvittyä. Tätäkin lähetystä voi seurata myös netin puolelta tai katsomosta.

Ja tietenkin vaalit ovat isossa roolissa myös MTV3 kanavalla kello 22.00 alkavissa Kymmenen uutisissa.

MTV.fi seuraa netissä tuloslaskennan lisäksi myös paitsi eri kuntien myös kiinnostavimpien ehdokkaiden tilannetta. Olemme paikalla myös puolueiden vaalivalvojaisissa.

Seuraa oman kuntasi ja ehdokkaasi tilannetta oikeusministeriön vaalit.fi-palvelusta.

Rockpyhätössä ei tällä kertaa ollut lämmittelybändiä, joten vielä toistaiseksi harvalukuinen yleisö saa odottaa rauhassa illan päätähtiä, puoluejohtaja Ville Niinistöä ja pormestariehdokas Anni Sinnemäkeä.

Asteikolla yhdestä kymmeneen, kuinka paljon jännittää, puoluesihteeri Lasse Miettinen?

– Kaksitoista.

Viimeiset kaksi vuotta Miettinen on raatanut tämän illan eteen, viimeisinä viikkoina työtä on riittänyt kellon ympäri.

Gallupeissa vihreiden kannatus on viime aikoina pyörinyt 12 prosentin tuntumassa. Jos vaalitulos vastaa gallupsuosiota, puolue iskee viherjysäyksen etenkin Suomen suurimmissa kaupungeissa. Vuoden 2012 kunnallisvaaleissa kun kannatus jäi 8,5 prosenttiin – eikä tulos parantunut piiruakaan 2015 eduskuntavaaleissa.

– Tuolla Suomessa on 50 prosenttia enemmän suomalaisia, joille vihreät on nyt vaihtoehto, Miettinen kuittaa kannatusnousun gallupeissa.

Miettinen ei vastaa suoraan, kumpi on tärkeämpää: kokoomuksen voittaminen Helsingissä vai perussuomalaisten kukistaminen koko maassa.

– Helsinki on tärkeä, koska se määrittää, mihin suuntaan pääkaupungin kehitys lähtee. Valtakunnallisesti katse on omassa tuloksessa. Jos saamme yli 10 prosentin tuloksen, se olisi aivan uusi lehti puolueen historiassa. Emme silloin vilkuile muiden puolueiden tulosta.

42:00

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.