Kaksinkertainen Stanley Cup -mestari debytoi Mestis-seuran päävalmentajana – entinen SM-liigahyökkääjä käsittämättömässä maalivireessä

Mestis-seura Kiekko-Vantaan päävalmentajana ensimmäistä otteluaan toiminut Reijo Ruotsalainen sai uudelle pestilleen vahva alun, kun lohipaidat ottivat 5-1-murskavoiton Heinolan Peliitoista Vantaalla.

Ruotsalainen siirtyi Kiekko-Vantaan päävalmentajaksi maanantaina, kun seura erotti silloisen päävalmentajan Simo Mälkiän.

Ruotsalainen on toiminut edellisen kerran seuravalmennuksen parissa, kun hän toimi saksalaisen Kölner Halen apuvalmentajana kaudella 2013-14.

Peliitat-ottelu oli hänelle ensimmäinen Kiekko-Vantaan peräsimessä. 58-vuotias Ruotsalainen voitti pelaajaurallaan kaksi kertaa Stanley Cupin.

Kiekko-Vantaan riveissä pelaa todellinen maalinsylkijä, sillä 24-vuotias hyökkääjä Miro-Pekka Saarelainen on mätännyt peräti 32 maalia vain 38 pelaamassaan ottelussa. 

Hän johtaa ylivoimaisesti sarjan maalipörssiä.

Saarelainen oli tehokkaalla pelipäällä myös Peliittoja vastaan, sillä seuran oma kasvatti tehtaili neljä pistettä.

Saarelainen johtaa Mestiksen pistepörssiä 56 tehopisteellään. Hän on pelannut urallaan SM-liigassakin, Helsingin IFK:n paidassa.

Saarelainen voitti viime kaudella KeuPa HT:n paidassa Mestiksen mestaruuden.


 

Lue myös:

    Uusimmat