Kaksinkertainen olympiavoittaja Caster Semenya lähetti kipakat terveiset IAAF:lle – "En ole idiootti, miksi ottaisin lääkkeitä?

Caster Semenya juoksi Timanttiliigan avauksessa hirmuajan 2:22
Pääkuvan videolla Semenyan juoksema hirmuaika 800 metrillä Timanttiliigassa.

Kohujuoksija Caster Semenya lähetti tulikivenkatkuiset terveiset Kansainväliselle yleisurheiluliitolle IAAF:lle.

Sveitsin ylin tuomioistuin hyllytti viime viikolla IAAF:n määräyksen, jonka mukaan naisurheilijoiden täytyy alentaa lääkkeiden avulla testosteroniarvonsa tietylle tasolle, mikäli he haluavat kilpailla tietyissä kisoissa.

Tämän päätöksen myötä Semenya saa jälleen kilpailla lempimatkallaan 800 metrillä. 

Tiistaina Pariisissa käydyn kisan jälkeen Semenya avasi sanaisen arkkunsa. Hän painotti, ettei aio ikinä ottaa lääkkeitä.

– En ole idiootti. Miksi ottaisin lääkkeitä? Olen puhdas urheilija. En huijaa. Heidän (IAAF:n) pitäisi keskittyä dopingiin, ei minuun. En aio koskaan ottaa lääkkeitä, Semenya puhisi CBC:n mukaan.

Semenya halusi painottaa, että on oman kohtalonsa mestari.

– En aio muuttua kenenkään takia. Jos heillä on ongelmia minun kanssani, minulla ei ole ongelmia heidän kanssaan. Se on heidän asia mietittäväksi, ei minun.

Urheilun kansainvälisen vetoomustuomioistuin CAS asetti testosteronirajat naisille, jotta kilpaileminen olisi tasapuolista 400 metrin ja 1500 metrin välisillä matkoilla. Raja ei kuitenkaan koske kaikkia naisurheilijoita, vaan pelkästään niitä, joilla on korkeat testosteronitasot. 

Mikäli urheilija ylittää tämän rajan, joutuu hän alentamaan testosteronitasojaan lääkkeiden avulla. 

Semenya on kaksinkertainen 800 metrin olympiavoittaja ja kolminkertainen maailmanmestari. 

 

Lue myös:

    Uusimmat