Mainos

Kaksikko murtautui asuntoon ja pakkasi Ikea-kassin täyteen huumeita pakastimesta – esittivät oikeudessa tietämättömiä, kuten asukkaatkin

1:32

Espoon käräjäoikeudessa puitiin vastikään erikoista asuntomurtotapausta, jossa kaksikko tunkeutui asuntoon ja anasti sieltä suuren määrän huumausaineita.

Rikos tapahtui Espoossa viime vuoden lopulla. Murtomiehet olivat saapuneet tekopaikalle autolla ja vääntäytyneet asuntoon sorkkaraudan avulla. Asunnossa sijaitsevasta pakastimesta he saivat saaliikseen litran gammabutyrolaktonia, eli lakkaa sekä 300 grammaa muovipusseihin pakattua amfetamiinia ja metamfetamiinia.

Tekopaikalta miehet eivät ehtineet kovin kauas, sillä poliisi sai kaksikon kiinni lähes verekseltään. Ikea-kassiin sullottu saalis löytyi auton etupenkiltä.

Selittelyä puolin ja toisin

Oikeudessa miehet myönsivät tekonsa, mutta kiistivät syyllistyneensä törkeään huumausainerikokseen. He yrittivät vakuutella, etteivät he olleet tajunneet saaliin, eli muovipusseihin pakatun vaalean jauheen olevan huumetta.

Selitykset eivät purreet. Syynä oli muun muassa se, että poliisikuulusteluissa oli tullut ilmi, että toisella miehellä oli aavistus asuntoon mahdollisesti kätketyistä huumeista. 

Oikeudessa kuultiin selityksiä myös murron kohteeksi joutuneen asunnon asukkailta. He väittivät, että huumeet eivät olleet peräisin ainakaan heidän asunnostaan. Tämäkään selitys ei kuitenkaan mennyt läpi, sillä toinen asukkaista oli aiemminkin tuomittu huumausainerikoksesta.  

Murtomiehille luettiin tuomio törkeästä huumausainerikoksesta sekä törkeästä varkaudesta. Lisäksi toinen sai tuomion laittomaan tuontitavaraan ryhtymisestä, eli tässä tapauksessa lakan hallussapidosta. Molemmat saivat rangaistukseksi vankeutta: toinen vuoden ja 10 kuukautta ja toinen vuoden ja 8 kuukautta.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen ja tuomitut voivat hakea siihen muutosta hovioikeudesta.

Huumeiden pakastajat selvisivät oikeudenkäynnistä tuomioitta, sillä heidän asiaansa ei käsitelty murtomiesten asian kanssa yhdessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.