Kaksi Yhdysvaltain osavaltiota julistanut hätätilan hurrikaani Dorianin vuoksi – Trump: "Se on erittäin iso hurrikaani, ehkä yksi suurimmista"

Yhdysvalloissa kaksi osavaltiota on julistanut hätätilan lähestyvän hurrikaani Dorianin takia. Georgian osavaltion kuvernööri Brian Kemp varoitti, että hurrikaani saattaa aiheuttaa asukkaille katastrofaalisia seurauksia rannikolla Yhdysvaltojen kaakkoisosassa.

Naapuriosavaltio Floridan kuvernööri Ron DeSantis julisti hätätilan johtamaansa osavaltioon jo aiemmin.

Hurrikaanin arvioidaan saavuttavan Yhdysvaltojen rannikon maanantaina.

– Kaikkien floridalaisten täytyy seurata tilannetta ja tehdä tarvittavia valmisteluja, DeSantis sanoi.

Varhain perjantaina Suomen aikaa Dorianin tuulet puhalsivat jo noin 45 metriä sekunnissa, minkä vuoksi Kansallinen hurrikaanikeskus (NHC) nosti sen luokituksen kakkoskategorian hurrikaaniksi. Dorianin on ennustettu voimistuvan jopa nelosluokan hurrikaaniksi viisiportaisella asteikolla.

Rolling Stones aikaisti keikkaansa

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on perunut matkansa Puolaan toisen maailmansodan alkamisen 80-vuotisjuhlallisuuksiin hurrikaanin vuoksi.

Trump kertoi haluavansa varmistaa, että kaikki liittovaltion resurssit ovat käytössä, kun myrsky iskee.

– Hurrikaanin kulkureitillä olevien ihmisten turvallisuus on nyt tärkeimmällä sijalla, presidentti sanoi toimittajille Valkoisen talon puutarhassa.

Puolaan lähtee viikonlopuksi Trumpin sijasta varapresidentti Mike Pence.

Presidentti omistaa Floridassa kiinteistöjä, kuten kuuluisan Mar-a-Lagon lomakeskuksen ja golfklubin. Myös presidentti varoitteli floridalaisia lähestyvästä hurrikaanista.

– Varautukaa...se on erittäin iso hurrikaani, ehkä yksi suurimmista! Trump kirjoitti Twitterissä.

Osavaltion asukkaat ovatkin hamstranneet pullovettä, ruokaa ja polttoainetta Dorianin rantautumista odotellessa. Huoltoasemille muodostui paikka paikoin jonoja. Miamin normaalisti vilkas Ocean Drive -rantakatu on ollut tavanomaista hiljaisempi.

Legendaarisen rockyhtye Rolling Stonesin oli määrä esiintyä Miamissa lauantaina, mutta sääennusteen vuoksi yhtye päätti aikaistaa esiintymistään perjantaille. 

Lue myös:

    Uusimmat