Mainos

Kaksi suomalaista kateissa Intian Kashmirissa?

Lumivyöryjen koettelemassa Intian Kashmirissa on menehtynyt noin 300 ihmistä. Kadonneiden joukossa pelätään olevan myös kaksi suomalaista.

Mahdollisesti kateissa olevien kahden suomalaisen ja yhden kanadalaisen etsintöjä Kashmirissa lähellä Gulmargin hiihtokeskusta ei ole päästy aloittamaan alueella vallinneen sumun vuoksi.

Suomalaiset ja kanadalainen lähtivät viime lauantaina vaeltamaan Gulmargista kohti 12 kilometrin päässä sijaitsevaa Sunshine-vuorta. He kertoivat hotellissa aikovansa viipyä matkallaan 36 päivää. Ryhmä on nyt siis ollut matkallaan viisi päivää.

- Tilanne on edelleen samanlainen kuin eilen. Olimme aamulla yhteydessä Srinagarin poliisiin, jonka mukaan alueella on yhä sumua, eikä armeijan helikopteri ole päässyt ilmaan. Emme kuitenkaan ole vielä kovin huolissamme, koska ryhmän jäsenet olivat erittäin kokeneita ja heillä oli hyvät varusteet, kertoo osastosihteeri Marja-Riitta Jaakola Suomen Delhin-lähetystöstä.

Kashmirissa on satanut viime aikoina runsaasti lunta, ja noin 300 ihmistä on kuollut lumivyöryissä ja -myrskyissä kymmenen viime päivän aikana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.