Kaksi rottweileria hyökkäsi pikkupojan kimppuun viisi vuotta sitten – kasvoihin elinikäiset vammat: "Aluksi se oli ihan kamalaa, koska aikuisetkin tuijottivat"

Malli meni poseeraamaan haiden sekaan - hai puri käteen 1:24
Viime vuonna sattui hurja onnettomuus, jossa hai hyökkäsi naisen kimppuun.

Ryderin äiti kertoo, että poika saa osakseen välillä ilkeitäkin kommentteja.

Kun Pohjois-Carolinassa asuva Wellsien perhe oli vuonna 2015 vierailulla ystäviensä luona, kaksi rottweileria hyökkäsi perheen pojan Ryderin kimppuun, kertoo muun muassa Daily Mail. Ryder oli tuolloin vuoden ja yhdeksän kuukauden ikäinen. 

Äiti Brittany kertoo, että kaikki tapahtui hyvin nopeasti. 

– Olimme syömänssä aamiaista. Ryder säntäili edestakaisin välillä leikkimään ja välillä syömään. Sitten hän katosi näkyvistä, kahden lapsen äiti kertoo.

Brittany katsoi ulos ikkunasta ja näki pojan makaavan pihalla kasvot alaspäin. Pojan päällä ollut pyjama oli repeytynyt pahasti.

– Kun nostimme hänet maasta, näimme että hänen kasvonsa olivat tuhoutuneet.

Kasvoihin elinikäiset vammat

Ryder vietiin kiireesti sairaalaan ja hän joutui 14 tuntia kestäneen kirurgiseen operaatioon. Brittanya oli kehoitettu varautumaan siihen, että poika ei välttämättä jäisi henkiin. 

Ryder jäi henkiin, mutta hän oli koirien hyökkäyksessä menettänyt kokonaan oikean poskensa, alaluomen toisesta silmästään ja osan huulistaan. Hampaat olivat murskautuneet, hänen kätensä murtunut ja oikeanpuoleiseen keuhkoon oli tullut vaurio. Kasvojen vammat ovat elinikäisiä.

– Lääkärit sanoivat, että hän ei voisi koskaan syödä normaalisti. Hänellä on vain kahdeksan hammasta, mutta nyt hän syö kaikkea.

Kaiken kaikkiaan hänelle jouduttiin ajan mittaan tekemään 50 kirurgista operaatiota, jotta kasvot saatiin muotoiltua uudelleen. Isompana Ryderilla on luultavasti edessään vielä lisää operaatioita, kuten nenäleikkaus ja hammasoperaatio.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Hyökänneet koirat lopetettiin

Brittanyn mukaan Ryder oli ennenkin ollut kyseisten koirien kanssa tekemisissä. Aiemmin mitään ongelmaaa ei ollut ollut.

Eläinsuojelusta vastaavat tahot ottivat hyökänneet koirat hoteisiinsa ja ne lopetettiin samana päivänä.

Vuosien varrella ihmiset ovat jatkuvasti ihmetelleet pojan ulkonäköä. Leikkipuistoissa jotkut ovat sanoneet hänen näyttävän hirviöltä. Ryderilla on ystäviä, mutta ulkonäkö tuntuu kaihertavan poikaa jollain tapaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Aluksi se oli ihan kamalaa, koska aikuisetkin tuijottivat. Ensimmäisenä vuonna puolet hänen kasvoistaan puuttui, koska hänelle oli tehty kaksi epäonnistunutta ihosiirrännäisleikkausta.

– Minusta tuntuu vanhempana niin pahalta, että kaiken hänen kokemansa jälkeen ihmiset eivät ole hänelle ystävällisiä, vaikka hän ei voi kasvoilleen mitään.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Koulun alku huolettaa äitiä

Ryder aloittaa syksyllä koulun. Brittanya pelottaa, miten muut tulevat suhtautumaan poikaan hänen poikkeavan ulkonäkönsä takia. Hän toivoo ihmisten muistavan, että ilkeät kommentit voivat vaikuttaa pahasti itsetuntoon.

– Ryder tietää, että ihmiset puhuvat hänestä, mutta hän ei sano siihen mitään.

– Kerron hänelle joka päivä, että hän näyttää hyvältä ja että erilaisuus on kauneutta. 

Lue myös:

    Uusimmat