Kaksi puoluejohtajaa nousee ylitse muiden MTV:n puheenjohtajakyselyssä – heille omien vastaukset taas tietävät kylmää suihkua

6:31
Kuuntele asiantuntija-arvio puoluejohtajien maineesta omiensa keskuudessa Viiden jälkeen -ohjelmasta.

SDP:n Sanna Marin ja perussuomalaisten Jussi Halla-aho ovat menestyneet parhaiten puolueensa kannattajien silmissä, käy ilmi MTV Uutisten ja empatia-analytiikkayhtiö NayaDayan toteuttamasta tutkimuksesta.

Marinia kohtaan puolueen kannattajat kokivat tyytyväisyyttä, ylpeyttä ja ihailua. Peräti 15 prosentista tämä oli ylittänyt odotukset. Vastaavasti Halla-ahoa kohtaan perussuomalaisten kannattajat kokivat tyytyväisyyttä, kiinnostusta ja ylpeyttä.

– Mielestäni he kaksi ovat näissä mittauksissa parhaiten menestyneet puoluejohtajat omiensa keskuudessa, MTV Uutisten vaaliasiantuntija, Åbo Akademin professo Kimmo Grönlund arvioi.

Kokoomuksen kannattajissa pettymystä Orpoon

Toisilla puoluejohtajilla tilanne on hieman hankalampi. Keskustan Annika Saarikkoa kohtaan puolueen kannattajat kokivat muihin puoluejohtajiin verrattuna erityisen paljon myötätuntoa, kun taas kokoomuksen Petteri Orpon kohdalla poikkeavaa oli se, miten suuri osuus kokoomuslaisista oli pettynyt tähän.

– Varmasti Orpo saa olla tästä henkilökohtaisesti hieman huolissaan, Grönlund arvioi.

Erityisen hyvää eivät tulokset lupaa myöskään vihreiden Maria Ohisalolle, jonka Grönlund arvioi jäävän hallituksessa vihreän ulkoministeri Pekka Haaviston varjoon.

Juttua päivitetty 19.5. kello 13.15: Mainittu tutkimuksen MTV Uutisten kanssa tehnyt NayaDaya.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja