IL: Marin yhä luotetuin puheenjohtaja, mutta luottamus on laskenut – "Kyllä tuo luku on silti aika korkea"

Kuntavaalihaastattelussa SDP:n Sanna Marin 22:42
Video: Sanna Marin MTV:n Uutisaamun puheenjohtajatentissä.

SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin on yhä eniten luottamusta herättävä puolueen puheenjohtaja, mutta kansalaisten luottamus Mariniin on heikentynyt viime syksyn tasolta, ilmenee Iltalehden teettämästä kyselystä.

Keskiviikkona julkaistussa kyselyssä 28 prosenttia vastaajista piti Marinia eniten luottamusta herättävänä puoluejohtajana. Viime lokakuussa osuus oli 40 prosenttia.

Marin arveli muutoksen kertovan siitä, että nyt on palattu "tavanomaisempiin poliitikkojen luottamuslukuihin" koronakriisin alkuvaiheesta, jolloin kansalaisten luottamus Mariniin ja hallitukseen kohosi erittäin korkealle.

–  Kyllä tuo luku silti aika korkea on, Marin kommentoi IL:n vaalitentissä keskiviikkona.

Halla-ahoon luottaa 18 prosenttia, Anderssoniin 12

Perussuomalaisten Jussi Halla-ahoa piti luotettavimpana puoluejohtajana uusimmassa kyselyssä 18 prosenttia vastaajista ja vasemmistoliiton Li Anderssonia 12 prosenttia vastaajista.

Kokoomuksen Petteri Orpon vastaava luku oli yhdeksän prosenttia, KD:n Sari Essayahin, Liike Nytin Harry Harkimon sekä keskustan Annika Saarikon kahdeksan, RKP:n Anna-Maja Henrikssonin viisi ja vihreiden Maria Ohisalon neljä prosenttia. 

Taloustutkimuksen tekemään kyselyyn vastasi 1045 ihmistä 26.–27. toukokuuta. Keskustelu pääministerin ateriaedusta käynnistyi IL:n uutisesta 25. toukokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat