Kaksi pientä karhunpentua löytyi hylättynä tien varrelta – viranomaiset uskovat ihmisten olevan vastuussa

Kaksi hylättyä karhunpentua löytyi tien varrelta Yhdysvalloissa 1:37

Kaksi karhunpentua löytyi hylättynä tien varrelta Kalifornian pohjoisosassa. Kalifornian Department of Fish and Wildlife uskoo, että ihminen on vastuussa pentujen erottamisesta emostaan.

Viranomaiset tutkivat tapausta. Sillä välin pentuja pidetään South Lake Tahoen luonnonsuojelukeskuksessa, jossa Tom ja Cheryl Millham pitävät niistä huolen.

– Meidän tehtävänämme on varmistaa, että nämä pennut kasvavat isoiksi ja vahvoiksi. Sitten ne voidaan vapauttaa takaisin luontoon, Tom Millham kertoo.

Eivät osaa vielä kävellä

Viisikuukautiset pennut pelastettiin viime lauantaina ja ne saivat nimet Blaze ja Yreka. Viranomaiset uskovat, että joku on tarkoituksella erottanut pennut emostaan, koska pennut eivät osaa kävellä vielä. Yrityksistä huolimatta emoa ei ole löytynyt.

– Ruokimme pentuja äidinmaidonkorvikkeella ja hoidamme niitä hyvin. Tiedämme kyllä, milloin alamme vetäytyä niiden hoitamisesta ja annamme niiden kehittyä luonnossa eläviksi karhuiksi, Cheryl Millham kertoo.

Nyt pennut nukkuvat kehdossa ja niitä ruokitaan neljä kertaa päivässä. Pian ne siirretään isommalle alueelle, jossa niillä on tilaa kiipeillä, leikkiä ja olla itsenäisempiä. Positiivista on, että pennut ovat veljeksiä ja että ne ovat pysynet yhdessä.

Kun pennut ovat noin 50 kiloisia, ne palautetaan takaisin luontoon.

 

Lue myös:

    Uusimmat