Mainos

Kaksi pidätetty liittyen konsertin terroriuhkaan Hollannissa

Hollannissa on pidätetty kaksi miestä liittyen terroriuhkaan, jonka vuoksi rock-konsertti peruutettiin Rotterdamissa keskiviikkoiltana.

Paikallinen pormestari Ahmed Aboutaleb kertoi torstain vastaisena yönä, että konserttialueen läheltä löytyi Espanjaan rekisteröity pakettiauto, jossa oli kaasupulloja.

Poliisi vahvisti tiedot ja kertoi pidättäneensä pakettiauton espanjalaisen mieskuljettajan.

Lisäksi poliisi otti varhain torstaina kiinni tapaukseen liittyen 22-vuotiaan hollantilaismiehen. Jälkimmäinen pidätettiin Pohjois-Brabantin maakunnassa.

Konsertissa oli määrä esiintyä kalifornialaisen yhtyeen nimeltä Allah-Las.

Hollannin poliisin mukaan konsertti peruttiin siksi, että tapahtumaan liittyen oli saatu terrorivaroitus. Guardian kertoo, että pormestarin mukaan varoitus tuli Espanjan poliisilta.

Pormestari kuitenkin kieltäytyi antamasta lisätietoja siitä, millainen varoitus oli ja mistä päin Espanjaa varoitus oli tullut.

Yhteys ei ole varmistunut

Pormestari Aboutalebin mukaan ei voida myöskään vahvistaa yhteyttä terroriuhan ja pakettiauton välillä.

Hollannin viranomaisten mukaan on mahdollista, että pakettiauto ei liity millään tavalla saatuun terrorivaroitukseen.

Pakettiauton espanjalainen kuljettaja on poliisin mukaan ammatiltaan mekaanikko. Häntä on määrä kuulustella uudelleen torstaina.

Poliisin mukaan mies vaikutti olevan alkoholin vaikutuksen alaisena, kun hänet pidätettiin.

Amerikkalaisyhtyeen konsertti ei ollut ehtinyt alkaa ennen kuin päätös perumisesta tehtiin. Maassilon konserttialue jouduttiin kuitenkin evakuoimaan uhan takia.

Bändi halusi pyhältä kuulostavan nimen

Bändi kertoi viime vuonna Guardianin haastattelussa, että Allah valikoitui bändin nimeen, sillä he halusivat pyhältä kuulostavan nimen. Yhtyeen mukaan he eivät aavistaneet, että nimi saattaisi loukata.

– Saamme sähköpostia muslimeilta Yhdysvalloista ja ympäri maailmaa. He sanovat olevansa loukkaantuneita, mutta se ei todellakaan ollut tarkoituksemme, laulaja Miles Michaud sanoi Guardianille.

– Me lähetämme heille takaisin sähköpostia ja selitämme, miksi valitsimme nimen. He pääosin ymmärtävät, hän kertoi lehdelle. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.