Mainos

Espanjasta "konkreettista informaatiota" Hollannin konsertin terroriuhkasta

Hollannissa Rotterdamissa peruutettiin keskiviikkoiltana rock-konsertti, kun Espanjan poliisi oli antanut Hollannille tietoa konserttia koskevasta terrori-iskun uhkasta. Rotterdamin poliisijohdon mukaan Hollanti sai asiasta Espanjasta "konkreettista informaatiota".

Peruutetussa konsertissa oli määrä esiintyä kalifornialaisen yhtyeen nimeltä Allah-Las.

– Espanjan poliisin mukaan hyökkäys oli suunniteltu keskiviikkoillalle, juuri tähän paikkaan ja tätä yhtyettä vastaan, kertoi Rotterdamin poliisipäällikkö Frank Paauw torstaina.

Oletetun terroriuhkan vuoksi on pidätetty kaksi miestä. Poliisi kuulustelee asiassa 22-vuotiasta hollantilaista miestä, joka pidätettiin varhain torstaina Pohjois-Brabantin maakunnassa.

Pidätettynä oli iltapäivällä yhä myös mies, joka ajoi illalla konserttialueen lähellä päihtyneenä pakettiautoa. Ajokissa oli kaasupulloja.

Poliisin mukaan näyttää kuitenkin yhä ilmeisemmältä, että pakettiauton kuljettajalla ei ollut mitään yhteyttä terrori-iskun uhkaan.

Konserttialue evakuoitiin

Konsertin perumisesta päätettiin ennen kuin se ehti alkaa. Maassilon konserttialue jouduttiin kuitenkin evakuoimaan uhan takia.

Allah-Las on nelihenkinen yhtye Los Angelesista. Yhtyeen levy-yhtiöstä kerrottiin uutistoimisto AP:lle, että yhtyeen jäsenillä on kaikki hyvin.

– Tapahtumaa tutkitaan, eivätkä yksityiskohdat ole vielä tiedossa. Bändi on kunnossa ja todella kiitollinen Rotterdamin poliisille ja muille vastuullisille toimijoille siitä, että nämä huomasivat mahdollisen uhan ennen kuin mitään sattui, levy-yhtiöstä kerrotaan.

Yhtye kertoi viime vuonna Guardianin haastattelussa, että Allah valikoitui nimeen, koska yhtye halusi pyhältä kuulostavan nimen. Yhtyeen jäsenet eivät kertomansa mukaan aavistaneet, että nimi saattaisi loukata.

– Saamme sähköpostia muslimeilta Yhdysvalloista ja ympäri maailmaa. He sanovat olevansa loukkaantuneita, mutta se ei todellakaan ollut tarkoituksemme, laulaja Miles Michaud sanoi Guardianille.

– Me lähetämme heille takaisin sähköpostia ja selitämme, miksi valitsimme nimen. He pääosin ymmärtävät, hän kertoi lehdelle. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.