Mainos

Kaksi oppositiojohtajaa pidätettiin Venezuelassa

1:59

Maduro Yhdysvaltojen pakotteista: En tottele imperialistisia käskyjä.

Venezuelan tiedustelupalvelu pidätti varhain tiistaina kaksi oppositiojohtajaa, joista kumpikin oli jo ennestään kotiarestissa. Venezuelan korkeimman oikeuden mukaan Leopoldo Lopez ja Antonio Ledezma pidätettiin, koska tiedusteluviranomaiset uskoivat miesten suunnittelevan pakoa.

Lisäksi oikeus toteaa miesten rikkoneen kotiarestin ehtoja poliittisella kampanjoinnilla ja antamalla lausuntoja medialle.

Lopez ja Ledezma ovat kehottaneet ihmisiä boikotoimaan viime sunnuntain äänestystä, jossa valittiin edustajisto muuttamaan perustuslakia.

Edustajistoon valittiin ainoastaan presidentti Nicolas Maduron tukijoita. Se syrjäyttää Venezuelan parlamentin, jossa oppositio pitää valtaa.

Vietiin pois yö puvussa

Pidätettyjen oppositiojohtajien sukulaiset pitivät Maduroa vastuullisena kaksikon hyvinvoinnista.

– He vain veivät Leopoldon pois. Emme tiedä, missä hän on ja minne hänet viedään, sanoi Lopezin vaimo Twitterissä.

Ledezman pidätyksestä kertoivat hänen lapsensa. Sosiaalisessa mediassa levisi kuvia yöpukuisesta Ledezmasta, kun häntä vietiin pois kotoaan voimakeinoin.

Ledezman vaimo pyysi tiistaina apua, ja kehotti Espanjaa asettamaan talouspakotteita Venezuelalle.

Sekä Euroopan unioni että Yhdysvallat kritisoivat pidätyksiä tiistaina.

"Vapaa presidentti"

Maduron hallinnon mukaan uurnilla kävi sunnuntaina 40 prosenttia äänestäjistä, kun oppositio puhui reilusta kymmenestä prosentista. Opposition mukaan uusi edustajisto on vain Maduron kumileimasin. Se aloittaa työnsä keskiviikkona, jolloin oppositio on jälleen kutsunut ihmisiä mielenosoitukseen.

Yhdysvaltain valtiovarainministeriö ilmoitti maanantaina uusista Venezuela-pakotteista, jotka kohdistuvat suoraan maan presidenttiin.

Pakotteet ovat harvinaisia, koska ne kohdistuvat istuvaan presidenttiin. Luonteeltaan ne ovat kuitenkin lähinnä symbolisia ja muun muassa jäädyttävät kaikki Maduron mahdolliset Yhdysvaltain-varat.

– En tottele imperialistisia käskyjä. En tottele vieraita hallituksia. Olen vapaa presidentti, Maduro kommentoi Yhdysvaltain toimia.Venezuelassa tiedustelupalvelu on pidättänyt kaksi oppositiojohtajaa, kertovat sukulaiset. Kumpikin oli jo ennestään kotiarestissa.

Leopoldo Lopez ja Antonio Ledezma ovat tunnettuja oppositiojohtajia Venezuelassa. Oppositio on vastustanut äänekkäästi sunnuntaina järjestettyä kansanäänestystä, jossa valitun edustajiston on määrä muuttaa maan perustuslakia.

Lopez ja Ledezma olivat kehottaneet ihmisiä boikotoimaan äänestystä. Edustajistoon valittiin ainoastaan presidentti Nicolas Maduron tukijoita.

Sukulaiset pitävät Maduroa vastuullisina kaksikon hyvinvoinnista.

– He vain veivät Leopoldon pois. Emme tiedä, missä hän on ja minne hänet viedään, sanoi Lopezin vaimo Twitterissä.

Ledezman pidätyksestä kertoivat hänen lapsensa. Sosiaalisessa mediassa levisi kuvia Ledezmasta, kun häntä vietiin pois kotoaan voimakeinoin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.