The Crowniin uusi vahvistus – tämä näyttelijä nähdään sarjassa prinsessa Dianan elämän suurimpana rakkautena

9:46
Prinsessa Dianan ja prinssi Charlesin kiusallinen haastattelu muistetaan yhä - tällainen oli parin rakkaustarina

Prinsessa Dianan rakastajan Hasnat Khanin rooliin The Crown -sarjaan on kiinnitetty Humayun Saeed.

Pakistanilainen Humayun Saeed nähdään The Crown -sarjan viidennellä tuotantokaudella prinsessa Dianan entisen miesystävän Hasnat Khanin roolissa, kertoo Daily Mail. 50-vuotias Saeed on tehnyt uraa erityisesti Pakistanissa näyttelijänä sekä tuottajana. Kansainväliset mediat kuvailevat Saeedin olevan yksi aikansa parhaiten palkatuista näyttelijöistä ja hänellä on Instagramissa yli 5 miljoonaa seuraajaa. 

Nykyään 63-vuotiaalla brittiläis-pakistanilaisella Khanilla oli suhde prinsessa Dianan kanssa vuosina 1995-1997. Dianan tiedetään kutsuneen Khania muun muassa nimillä "Natty" sekä "Mr. Wonderful". Kaksikon suhde tuli päätökseensä kesällä 1997 – hieman ennen Dianan menehtymistä auto-onnettomuudessa Pariisissa elokuussa 1997. Diana oli kuollessaan 36-vuotias.

Khanin on kerrottu olleen Dianan elämän suurin rakkaus ja prinsessan kerrotaan harkinneen suhteen myötä kääntymistä islamiin, jotta pari voisi mennä naimisiin. 

Diana ja Khan tapasivat toisensa Royal Brompton -sairaalassa, jossa Diana vieraili tapaamassa sydänoperaatiosta toipuvaa ystäväänsä. Khan on ammatiltaan sydän- ja keuhkokirurgi. Pian tapaamisensa jälkeen pari aloitti kaksi vuotta kestäneen suhteensa. Prinsessa Diana myös tapasi Khanin perheen vuonna 1996 vieraillessaan Pakistanissa.

Suhde päättyi Khanin toimesta alkukesästä 1997, mikä tiettävästi särki Dianan sydämen. 

Khanin isä Abdul Rasheed Khan on kertonut sittemmin, että hänen poikansa oli kertonut perheelleen kokeneensa hänen ja Dianan olleen niin erilaisia, ettei suhde olisi voinut toimia pitkällä tähtäimellä. 

– Mikäli menisin naimisiin hänen kanssaan, avioliittomme ei kestäisi vuotta pidempään. Olemme kultuurillisesti niin erilaisia, Khan oli isänsä mukaan sanonut. 

– Hän on Venuksesta ja minä Marsista. Mikäli se ikinä tapahtuisi, olisi se kahden eri planeetan avioliitto. 

Vuonna 2008 Khan rikkoi itse 11 vuotta kestäneen hiljaisuutensa hänen ja edesmenneen prinsessa Dianan suhteesta.

– Mielestäni hän oli hyvin normaali ihminen upeilla ominaisuuksilla, Khan kommentoi tuolloin. 

Vuonna 2013 Dianan ystävä Jemima Khan puolestaan kertoi prinsessan olleen niin hulluna rakkaudesta, että harkitsi myös muuttoa Pakistaniin tämän kanssa. Jemima Khanin mukaan Hasnat Khanin äiti olisi kuitenkin ollut vahvasti parin mahdollista avioliittoa vastaan. 

– Se on jokaisen konservatiivisen paštuäidin painajainen, että poika menee naimisiin englantilaisen tytön kanssa. Lähetät poikasi kouluun Englantiin ja hän tulee takaisin englantilaisen morsiamen kanssa. Se on jotain, mitä he pelkäävät, Jemima Khan on kommentoinut. 

Jemima Khanin mukaan Hasnat Khan olisi myös kammonnut ajatusta siitä, että hän olisi elänyt julkisuudessa loppuelämänsä ajan, mikäli olisi mennyt naimisiin Dianan kanssa. Hasnat Khan on itse kommentoinut asiaa kertomalla, että näki ainoana mahdollisuutena sen, että hän ja Diana olisivat asuneet yhdessä Pakistanissa, missä olisi ollut mahdollista elää paremmin poissa parrasvaloista. 

The Crownin viides tuotantokausi julkaistaan marraskuussa 2022. Prinsessa Dianan roolissa nähdään Elizabeth Debicki.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja