Antti Kurvinen aloittaa maa- ja metsätalousministerinä – uusi tiede- ja kulttuuriministeri on Petri Honkonen

Antti Kurvinen siirtyy maa- ja metsätalousministeriksi, Petri Honkosesta uusi tiede- ja kulttuuriministeri 8:44
Näin keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko kuvaili ministeriehdokkaita maaliskuussa.

Hallituksessa on tapahtunut ministerivaihdoksia. Maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk.) erottua tehtävästään tilalle nimitetiin tiede- ja kulttuuriministeri, kansanedustaja Antti Kurvinen (kesk.). Kurvisen tilalle tiede- ja kulttuuriministeriksi nimitettiin puolestaan kansanedustaja Petri Honkonen (kesk.).

Ministerinimitykset teki tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Samalla hän vapautti aiemman maa- ja metsätalousministerin Jari Lepän (kesk.) valtioneuvoston jäsenyydestä. 

Valtioneuvoston viestintä tiedottaa, että presidentin esittelun jälkeen valtioneuvoston yleisistunnossa päätettiin muutoksista ministereiden työnjakoon ja sijaisuuksiin sekä ministerivaliokuntien ja -työryhmien kokoonpanoihin.

Lisäksi tuore ministeri Petri Honkonen vannoi istunnon alussa virkavalan ja antoi tuomarinvakuutuksen.

Honkonen on toisen kauden kansanedustaja Keski-Suomen vaalipiiristä ja keskustan varapuheenjohtaja. Koulutukseltaan hän on historian ja yhteiskuntaopin opettaja.

Honkonen arvioi maaliskuun lopulla, että hänen vastuualueellaan koulutuksessa ja kulttuurissa olosuhteet ovat todella vaikeat ja niiden yllä on koronan jättämä pitkä varjo. Hän sanoi, ettei hänellä ole tilanteesta mitään harhakuvitelmia.

Honkonen on luonnehtinut itseään sivistyspoliitikoksi. Ministerikautensa erääksi konkreettiseksi tavoitteeksi hän on nostanut Norjan mukaisen opintolainahyvityksen harvaan asutuille seuduille.

Lue myös:

    Uusimmat