Mainos

Kaksi kolmesta kiitoradasta suljettu: Älä huolestu, jos lentokone kaartelee ennen laskeutumista

Yhtään lentoa ei ole jouduttu perumaan Helsinki-Vantaan lentoasemalla haastavista olosuhteista huolimatta, kertoo Finavian apulaisjohtaja Heini Noronen-Juhola.

Liikennettä lentoasemalla vakeuttavat lumimyrsky ja kova sivutuuli. Sekä saapuvat että lähtevät lennot kuitenkin myöhästelevät.

– Liikenteen häiriöt eivät johdu lumesta vaan kovasta sivutuulesta. Liikenteen ennakoidaan palautuvan normaaliksi iltapäiväruuhkan jälkeen. Kahden suljetun kiitoradan avaaminen riippuu nyt sivutuulesta, Noronen-Juhola kertoo.

Noronen-Juholan mukaan edellisen kerran vastaava tapaus, jossa kaksi kiitotietä jouduttiin sulkemaan sivutuulen takia, tapahtui viime kesänä.

Koska lentokentällä on käytössä vain yksi kiitorata, saattaa osa laskeutuvista lennoista joutua odottamaan omaa vuoroaan ilmassa. Tyypillisesti lentokoneet pyörivät tuolloin ympyrää.

Tällainen lumitiimi kentällä pyörii

Tällä hetkellä Finavian Helsinki-Vantaan kiitoteiden ja asematason lumitiimin vuorovahvuus on noin 30 henkilöä, kertoo Finavian viestintäpäällikkö Annika Kåla. Hänen mukaan töitä tehdään nyt kolmessa vuorossa ja käytössä on koko kalusto:

- 10 jättilumiauraa

- 10 pienempää lumiauraa

- 1 monsterilinko

- 1 pienempi lumilinko

- 2 formiaattiautoa (sulatusaineauto)

- 1 kitka-auto

- 2 deicing-alueen imuriautoa

Kaiken tämän lisäksi lentokentällä on lentokoneiden jään- ja lumenpoisto- ja estohenkilöstö sekä –kalusto erikseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.