Mainos

Poikkeukselliset sääolot saivat Helsinki-Vantaan sekaisin: 83 lentoa peruttiin, 151 lentoa myöhästyi

Matkustajien kärsivällisyyttä koeteltiin Helsinki-Vantaan lentokentällä, kun voimakas sivutuuli aiheutti lentojen peruutuksia ja viivästyksiä. Kentällä voitiin käyttää vain yhtä kiitotietä normaalin kolmen sijaan.

Finavian mukaan eilen myöhästyi kaikkiaan 151 lentoa, joista yli puolet kiitotierajoitusten aikana. Lentoyhtiöt peruivat kaikkiaan 83 Helsinki-Vantaalta lähtevää lentoa, joista 43 peruttiin kiitotierajoitusten aikana. Keskimäärin Helsinki-Vantaalla on noin 500 lentoa vuorokaudessa.

Lentokoneet voivat nousta ja laskeutua vain vastatuuleen, ja kun tuulen suunta kääntyy, joudutaan myös vaihtamaan kiitotietä. Tämän takia Helsinki-Vantaalla oli käytössä vain yksi kiitotie, jota eilen käytettiin sekä nousuihin että laskeutumisiin, Finavialta kerrotaan.

Runsaan lumentulon vuoksi yhtä kiitotietä jouduttiin puhdistamaan, mikä osaltaan aiheutti viiveitä, kun muita kiitoteitä ei kovan sivutuulen vuoksi ollut käytössä.

– Pahoittelemme matkustajille aiheutuneita viiveitä ja odotusaikoja, sanoo apulaisjohtaja Heini Noronen-Juhola Finaviasta.

– Tällä kertaa sääolosuhteet olivat poikkeuksellisen hankalat. Kunnossapitomme toimi lumimyrskyn aikaan täydellä teholla ja teki kaikkensa, jotta käytössä oleva kiitotie saatiin pidettyä auki ja että lennot pääsivät lähtemään ja saapumaan Helsinki-Vantaalle.

Tilannetta hankaloitti myös alkuillasta alkanut Ilmailualan unionin ylityökielto, joka haittasi muun muassa matkatavaran purkua ja kuormausta, matkustajasiltojen ajoa sekä jäänpoistoa.

2:00

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.