Mainos

Kaksi hukkui ja yksi katosi juhannuksena – turmia vähän moniin vuosiin verrattuna, surkea sää poliisille helpotus

0:46

Mahdollisesti heikohkojen kesäkelien ansioista tämän vuoden juhannuksena kohdattiin aiempaa vähemmän juhannusturmia.

MTV Uutiset seurasi juhannuskokon syttymistä Helsingissä.

Vakavien tapaturmien vähäisyyden lisäksi poliisin tietoon ei ole tullut ainuttakaan juhannusviikonaika sattunutta rikoksen seurauksena tapahtunutta kuolemaa. Torstaina Kirkkonummella kävi kuitenkin ilmi epäilty tappo, josta poliisi ei tiedoteta tutkinnallisista syistä tiedota enempää. Epäilty on vangittu.

Torstai-iltana Jalasjärvellä hukkui iäkäs nainen. Naisen uskotaan menneen uimaan.

Mies kuoli sukellettuaan laiturilta

Ruokolahden Utulassa juhannusaattona sattui hukkumistapaus, jossa noin 70-vuotias mies sukelsi laiturilta, menehtyen sen jälkeen.

Muuten poliisilaitokselta kiiteltiin, ettei viikonloppu juuri eronnut normaalista vilkkaasta kesäviikonlopusta. Tuuliolosuhteiden vuoksi alueella oli myös vähäisesti veneilyä, mikä karsi ruorijuoppojen määrää.

13 vedenvaraan, yksi kateissa

Itä-Suomen poliisissa ei ole yhtään varmaa kuolemantapausta tiedossa, mutta Rantasalmella miehen epäillään hukkuneen veneen kaaduttua juhannusaattoiltana. Samassa yhteydessä veden varasta pelastettiin yhteensä 12 henkeä. Pekka Koistinen Itä-Suomen poliisista kertoo, että muita juhannukseen liittyviä kuolemantapauksia ei ole tullut tietoon.

– Se on erinomainen lukema takavuosiin verrattuna, hän kertoo.

Vääriä hälytys ja läheltä piti -tapaus

Itä-Uusimaalla on tapahtunut yksi tapaus, jossa henkilö oli jäänyt viikonloppuna junan alle, mutta tässä vaiheessa ei ole selvää, oliko tapaus tapaturmainen.

Lounais-Suomessa selvittiin yhdellä läheltä piti -tilanteella, kun Porissa jokamiesluokan kisoissa auto ajautui toimittajan päälle. Kukaan ei kuitenkaan menehtynyt.

Kajaanissa sukeltajat etsivät sunnuntai-iltana hukkunutta, kun paikallisen vesistön rannalta oli löytynyt vaatteita, mutta ei niiden haltijaa. Poliisipartio kuitenkin tavoitti vaatteiden omistajan henkilön kaukana joesta, ja totesi tapauksen vääräksi hälytykseksi.

MTV Uutiset seurasi juhannuksen menoliikennettä livenä.

14:39

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.