Kaipaavatko naiset ritaria rinnalleen? Ota selvää!

Onko ritarillisuus kuollut? Kaipaavatko naiset edelleen miestä hurmaamaan itseään? Helmi otti selvää, toivovatko neidot jälleen ritaria rinnalleen!

Jos mies avaa sinulle oven ja pyytää astumaan sisään ennen itseään, huokailetko ihastuksesta vai ärtymyksestä? Kysyimme lukijoiltamme, kaipaavatko he mieheltään ritarillisuutta. Yli 49 prosenttia vastanneista halusi mieheltä huomiota ainakin toisinaan, jatkuvalle huomiolle miehen taholta ei kuitenkaan ollut tarvetta. 45 prosenttia naisista sen sijaan halusi ritarillisen miehen kantamaan laukun ja avaamaan oven. Vain viisi prosenttia vastaajista ei kaivannut minkäänlaisia ritarin elkeitä.

Tätä mieltä suomalaiset naiset ovat:

– Minusta on täysin luonnollista, että vahvempi kantaa kassin. Ette suinkaan käsilaukkua tarkoita? Unelmamiehelläni on hyvät ja ritarillisetkin käytöstavat!

– Kyllä miehen ritarillisuus oven avauksessa, kukkien ostamisessa ja treffikulujen maksamisessa korvautuu miehelle myöhemmin moninkertaisesti. Nainen pysyy hyvällä tuulella eikä takerru pikkuseikkoihin ja silloinhan miehellä on hyvä olla, eiks jeh!

– Pienet arkielämän huomaavaisuudet auttavat jaksamaan jokapäiväisessä elämässä. Vastaavasti se inspiroi minua pitämään huolta itsestäni, käyttämään seksikkäitä alusvaatteita, tekemään juttuja, joista tiedän miehen pitävän.

– Kukat ovat aina kivoja, mutta minusta ritarillisuus toteutuu kauneimmillaan silloin, kun mies tekee naisen puolesta sellaisia tekoja, joita nainen ei pysty tekemään tai ei juuri sillä hetkellä kykene. Miehen ei silloin pidä pilkata naista hänen avuttomuudestaan, vaan auttaa häntä. Esimerkiksi jos mies on ylpeä vahvoista lihaksistaan, on aivan luonnollista, että hän käyttää niitä auttaakseen naista tarpeen tullen. Silloin nainenkin ihailee hänen voimaansa. Ja todennäköisesti haluaa myös puolestaan helliä miestä sopivaksi katsomallaan tavalla.

– Onhan se tietenkin kohteliasta, että mies avaa ovet ja kantaa laukut, mutta kyllä minä voin sen itsekin tehdä. Mies osoittaa ritarillisuuttaan huomioimalla, esim. tuomalla kukkia, suklaata, lahjan jne., muistamalla merkkipäivät synttärit, yhdessäolo, ystävänpäivä, olemalla kohtelias, mutta en halua mieheni tuovan minulle jatkuvasti lahjoja turhan päiten tai kehuvan kaikkea koko ajan, koska silloin rupeaa jo mielikuvitus laukkaamaan.

– Jos mies on vahvempi, on luonnollista, että hän kantaa raskaan matkalaukkuni. Tykkään myös, jos hän listii puolestani hiiret ja hämähäkit, vaikka pystyn siihen kyllä itsekin. Koska naisen elämä on kuitenkin raskaampaa (kyllä se on, älkää viitsikö väittää vastaan), niin on oikeus ja kohtuus, että joskus saa osakseen tällaisia huomionosoituksia.

– Sivistynyt mies tunnetaan kohteliaisuuksistaan, huomionosoituksistaan naista kohtaan.

– Käyttöä on remonttireiskalle, sähkömiehelle, autokuskille, ravintoekspertille, rakastajalle, bodytrainer-hierojalle, kampaajalle, kaverille, fab5:lle ...

– Sellaista ritarillisuutta toivoisin, että tarpeen tullen mies seisoo täysin palkein rinnalla, suojellen ja puolustaen. Että avun tarpeen hetkellä hän on valmis voimiaan säästämättä antamaan kaikkensa, eikä laita muita tai itseään edelleni. Muutoin ajattelen, että eiköhän me tämän päivän Suomessa kanneta jokainen kortemme kekoon, sekä naiset, että miehet. Huomioisimme toisemme sukupuolesta riippumatta, joka päivä.


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat