Mainos

Kaipaako lemmikki todella omistajaansa? Tutkimukset paljastavat tietoa koirien rakkaudesta

Olipa kyseessä sitten nopea piipahdus kauppaan tai kokonainen työpäivä poissa kotoa, tutkimukset paljastavat koirasi kaipaa sinua joka tapauksessa.

Vaikka työpäivä olisi ollut kuinka rankka tai puuduttava hyvänsä, kotona odottava karvainen kaveri piristää päivän hetkessä. Koirasi on odottanut sinua koko pitkän päivän ja tervehdys on sen mukainen.

Tutkimukset ovat nyt osoittaneet, että koirat todella kaipaavat omistajaansa yhtä paljon kuin omistajat kaipaavat rakasta lemmikkiään. 

Aivokuvaukset paljastivat koirien rakkauden 

Aivan kuten ihmisilläkin, myös koirilla on kyky rakastaa. Tämä monien tietämä tosiasia selvisi lopullisesti vuonna 2015 julkaistussa tutkimuksessa, jossa tarkasteltiin muun muassa koirien käyttäytymistä ja reagointia erilaisiin tuoksuihin.

Aivokuvausmenetelmää käyttäneessä tutkimuksessa havaittiin, että haistaessaan rakkaan omistajansa tuoksua, lemmikkien aivoissa aktivoitui positiivisia odotuksia. Koirat reagoivat omistajiensa hajuun myös liikkeellä.

Samankaltaista aivotoimintaa ei havaittu toisten ihmisten tai koirien hajujen kohdalla.

Koira kaipaa sinua jo kauppareissulla

Koirien aikakäsityksestä on kiistely, mutta tutkimukset osoittavat koirien kaipaavan sinua sitä enemmän mitä kauemmin olet poissa. Tutkimuksessa kahden tunnin erossaolon jälkeen koirat osoittivat hieman enemmän mielenkiintoa omistajaansa kohtaan kuin puolen tunnin eron jälkeen. Olipa ero minkä mittainen hyvänsä, aivotoiminnan havaittiin vilkastuvan joka tapauksessa.

Koirien uskollisuudesta on olemassa useita tarinoita, joista ehkä sydäntä särkevin löytyy Japanista, jossa eräällä Akita -koiralla oli tapana odottaa rautatieasemalla omistajaansa aina tämän työpäivän ajan. Omistaja kuoli kuitenkin yllättäen, mutta koira jäi odottamaan. Se odotti kaiken kaikkiaan 11 vuotta, kunnes menehtyi lopulta itsekin. Kyseisellä rautatieasemalle on pystytetty patsas kunnioittamaan koiran uskollisuutta.

Kaikki nämä aivo- ja käyttäytymistutkimukset sekä tarinat osoittavat, että koirasi kaipaa sinua aina poissa ollessasi. Joten seuraavan kerran kun tulet kotiin, älä jätä huomioimatta sinua malttamattomana koko päivän odottanutta lemmikkiäsi.

Video: Joskus eläimet kaipaavat kipeästi myös toistensa seuraa. Katso videotla sokean koiran ja kissan ihastuttava ystävyyystarina. 

0:23

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.