Mainos

Kaipaako kissasi sinua silloin, kun et ole kotona?

Myös kissat kaipaavat poissa kotoa olevia omistajiaan, vaikka ne eivät sitä aina näyttäisikään. 

Monille lemmikinomistajille lemmikin yksin jättäminen kotiin saattaa aiheuttaa syyllisyyttä ja ehkä hieman huolta. Kaipaakohan se minua silloin, kun olen poissa? Vai ajatteleekohan se vain tyhjää ruokakuppiaan?

Eläinten käyttäytymistä Kalifornian yliopistossa tutkineen Elizabeth Stelownin mukaan on havaittu selviä merkkejä siitä, että kissat todella kaipaavat omistajiaan yhtä paljon kuin omistajat kotiin jätettyjä lemmikkejäänkin.

Kissat eivät kuitenkaan osoita tunteitaan tavalla, jota me ehkä odottaisimme. Eleiden puuttumisen vuoksi moni omistaja saattaakin virheellisesti ajatella, että itsenäisinä pidetyt kissat eivät kaipaa seuraa. 

Myös kissat kaipaavat virikkeitä ja seuraa

Samaa mieltä on myös toinen kissojen käytökseen perehtynyt asiantuntija Mikel Delgado, jonka mukaan kissojen ahdistuneisuuden merkkejä voi olla vaikeampi tulkita kuin koirien. Vaikka kissat eivät kaipaakaan yhtä paljon huomiota kuin koirat, monet kotiin jätetyt kissat osaavat ennakoida omistajansa kotiinpaluun ja saapua tervehtimään heitä ovelle.

Kissat kuitenkin käyttäyvät eri ihmisiä kohtaan eri tavalla, joten ei kannata huolestua, jos tervehtimistä ei tulisikaan. Kissojen ajatusmaailma on edelleen mysteeri myös tutkijoille.

– Kissoilla on tarpeensa, ja vaikka niitä ei tarvitse viedä ulos kävelylle, kuten koiria, se ei tarkoita sitä, etteivätkö ne tarvitsisi liikuntaa ja huomiota, Delgado toteaa.

Joten vaikka kaikki kissat eivät viihdykään sylissä, kaikki kotikissat kaipaavat ihmisen seuraa ja huolenpitoa. Voit siis olla melko varma siitä, että kissasi kaipaa seuraasi aivan yhtä paljon kuin sinä sen. 

***

1:55

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.