Kaikkonen kaataa metrofarssin kokoomuksen, vihreiden ja SDP:n niskaan: "Valmistuuko ennen kuntavaaleja, ja mihin hintaan?

Länsimetro voi viivästyä ensi vuoden puolelle 2:13

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen on saanut tarpeekseen Länsimetron viivästymisestä. Blogikirjoituksessaan hän pitää hanketta farssina.

– Miten tällaiset viivästykset ja lisäkustannukset kerta kaikkiaan ovat mahdollisia näin isossa hankkeessa, ja kuka niistä kantaa vastuun Helsingin ja Espoon asukkaille, Kaikkonen kysyy.

Länsimetro Oy kertoi eilen, ettei liikennöintiä voida aloittaa vielä tammikuussakaan. Aseman yhteiskoekäytön sähköhäiriötestit sujuivat suunnitellusti, mutta tulipalotilanteisiin liittyvissä testeissä löytyi vikoja laitteiden toiminnassa ja ohjauksissa.

Metron oli alunperin tarkoitus aloittaa liikennöinti Ruoholahdesta Matinlylään elokuussa. Pääministeripuolue keskustan Kaikkosen mukaan hallituksella ei juurikaan ole keinoja puuttua Länsimetron tilanteeseen.

– Valtiovallan rooli rajoittuu Länsimetron valtionavustuksista huolehtimiseen.

Kaikkonen sälyttää vastuun Länsimetron omistavien Helsingin ja Espoon poliittiselle johdolle sekä Helsingin Seudun Liikenteen (HSL) hallitukselle. Kaikkonen korostaa, että Helsingissä ja Espoossa vallassa puolueista ovat kokoomus, vihreät ja SDP.

– Hämärän peitossa myös on, kuinka paljon viivästymiset tulevat maksamaan helsinkiläisille ja espoolaisille veronmaksajille. Se tiedetään, että Länsimetron lopullinen hintalappu on ainakin 240 miljoonaa euroa alun perin arvioitua kalliimpi.

– Jännitämme, valmistuuko Länsimetro ennen huhtikuun kuntavaaleja. Ja sitä, onko lopullinen hintalappu siinä vaiheessa selvillä, Kaikkonen tylyttää.

 

Lue myös:

    Uusimmat